Mit søndags outfit

Må man ryste røv i guds hus? Jeg gør det i hvert fald…

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Facebook har jo den geniale funktion, hvor du bliver mindet om hvad der skete dagen i dag.

For mit vedkommende er det i dag 3 år siden, at jeg twerkede i Vatikanet !

Både udenfor i Vatikanet og i Peters Kirken. Se videoerne nedenfor.

#TwerkingForJesus

Som du kan se på slutningen af videoen fra Peters Kirken  kommer der en pige hen imod mig. Hun var amerikaner og jeg husker ordret hvad hun sagde:

This is a place of prayer, what your doing is highly inappropriate! Please stop.

Det var mere eller mindre samme reaktion jeg fik, da jeg lagde videoen op online.

Folk blev bare meget meget mere sure end den stødte amerikanske pige.

En traditionel måde at gøre sådan et oprør, er jo ved at dukke op foran Vatikanet med et banner og holde en demonstration. Eller man kan skrive et debat indlæg om, hvorfor det egentligt ikke er muligt at have en kvindelig pave ?

Men jeg valgte altså at udleve min aktivisme på en lidt mere utraditionel måde inspireret af Pussy Riot.

Nemlig ved at performe min ret til en frie kvindekrop og seksualitet i Vatikanet igennem at twerke og så tvinge min fætter og kusine til at filme det, så jeg kunne lægge det op online.

Og det var noget folk reagerede på – langt mere end et banner eller en klumme.

skaermbillede-2018-05-16-11-00-26skaermbillede-2018-05-16-10-58-51 skaermbillede-2018-05-16-10-59-03  skaermbillede-2018-05-16-10-59-18 skaermbillede-2018-05-16-10-59-52skaermbillede-2018-05-16-10-59-23    skaermbillede-2018-05-16-10-59-56 skaermbillede-2018-05-16-11-00-07 skaermbillede-2018-05-16-11-00-13 skaermbillede-2018-05-16-11-00-20  skaermbillede-2018-05-16-11-00-32 skaermbillede-2018-05-16-11-00-40 skaermbillede-2018-05-16-11-00-47 skaermbillede-2018-05-16-11-00-56 skaermbillede-2018-05-16-11-01-04 skaermbillede-2018-05-16-11-01-46

Det interessante ved disse menneskers reaktion er, at de har helt ret i den måde, de har aflæst min sociale adfærd, ud fra de normative sociale normer.

Ja, det at twerke hører ikke til i en kirke – det er både upassende og respektløst.  Men nu handler min performance jo netop om at udfordre disse sociale regler.

Engang blev det anset upassende, respektløst og uanstændigt at kvinder tog en uddannelse eller at sorte mennesker og hvide mennesker sad ved siden af hinanden. Det er sociale normer vi har konstrueret og derefter dekonstrueret fordi vores syn på verden ændrede sig.

For at opdage sociale normer kræver det tit, at de bliver brudt. På den måde opdager vi alle de ting vi “bare gør” fordi “sådan er det bare”.
Og når man så har opdaget dem, kan man begynde at tage stilling til om det burde være sådan, eller om det måske heller skulle være på en anden måde.

Men hvorfor er det så upassende at jeg ryster med numsen i denne kirke ?

Nu er jeg ikke kristen, men hvis jeg var ville jeg nok sige noget ala: Hvis gud har skabt alt, så har Gud også skabt mig, min krop og derfor også min numse. Hvordan kan det jeg med glæde udtrykker med min krop nogensinde var upassende i Guds hus. Det er vel lige så meget en hyldest til Gud som at sætte sig ned og tænke på Gud eller folde hænderne og sige Guds navn?

Hvorfor skulle din (læs: den amerikanske piges) måde at tilbede Gud være bedre eller mere rigtig end min?

Nu er jeg dog ikke kristen.

Jeg har det generelt ret svært med kristendommen, især den måde denne bliver praktiseret i Vatikanet.

Jeg har f.eks. et grundlæggende problem med Kristendommens kvindesyn. Lige meget hvor meget næstekærlighed der prædikes, kan jeg ikke acceptere, at hele religionen er bygget på ideen om, at kvinden syndede, og derfor er vi forvist fra paradisets have?

” Hvem har fortalt dig, at du er nøgen? Har du spist af det træ, jeg forbød dig at spise af?  Adam svarede: Kvinden, du satte hos mig, gav mig af træet, og så spiste jeg. Gud Herren spurgte så kvinden: Hvad er det, du har gjort?… Til kvinden sagde han: Jeg vil gøre dit svangerskab plagsomt og pinefuldt, i smerte skal du føde børn. Du skal begære din mand, og han skal herske over dig….
Og den del med, at mænd skal herske over kvinder, får jeg det også lidt stramt over. Det giver mening som et historisk vidnesbyrd om den tid og det samfund, men jeg har svært ved at se, hvordan man kan fortolke det anderledes i et ligestillet samfund.

Jeg har det på samme måde stramt over, at jeg i kirker i Rom og Firenze blev bedt om at dække mine skuldre, arme og bare ben. Det bliver italesat som noget, man gør af ”respekt”, men i det ligger også forståelsen af dele af kroppen som ”respektløs” eller syndig. Jeg har det meget svært ved fællesskaber, hvor min krop bliver gjort forkert, og jeg har svært ved at forstå, at sådan en forældet tankegang får lov til at leve i 2018.
Respekt er i min verden en two way street: hvis jeg skal respektere din religion, hvorfor skal du så ikke respektere min krop ?

Det ville kræve en massiv makeover af Kristendommen, hvor man f.eks. kunne starte med at give historien om Adam og Lilith lidt mere plads i Biblen.
Lilith var Adams første kone, der ikke var skabt til, at han skulle herske over hende. Lilith var en selvstændig og handlekraftig kvinde med sin egen seksualitet, og derfor bliver hun selvfølgelig portrætteret som en dæmon. Kunne man skrive hende ind som en modvægt til Eva-historien, ville vi være et skridt tættere på en religion, der ikke byggede på undertrykkelse af kvinder, deres kroppe og deres seksualitet

Vatikanet er i mine øjne noget af det tætteste vi kommer på en manifestation af patriarkatet.

Den måde man i århundreder har kontrolleret og undertrykt kvinder fordi dette var “Guds ord” synes jeg faktisk gerne man må gøre oprør imod.

Derfor synes jeg personligt at det er SUPER passende at twerke i Guds hus 🙂

BOOTYLove

 

   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Mit søndags outfit