Movember... jeg vil også være med !

Hår på kvinde kroppen… tabu or not ??!

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Sidste uge skrev jeg et blogindlæg om at deltage i MOVEMBER  og om hvordan jeg i stedet for at gro et moustache, så i stedet har jeg besluttet at gro mine hår under armene.

Det gjorde jeg fordi, jeg gerne vil støtte op om movember bevægelsen, der sætter fokus på mænds sundhed ,fordi mænd desværre stadig har svære ved at gå til lægen eller bede om hjælp pga. åndssvage kønsstereotyper. De samme åndssvage kønsstereotyperer fortæller kvinder, at hår på kroppen er klamt, uhygiejnisk og ikke feminint. Så to fluer med et smæk – jeg gror mig noget movember under armene.

 

Det gav en del reaktioner. Mest af alt blev jeg overrasket over, alle de mennesker, der IKKE mente at behårede kvinderkroppe er et tabu. WAT?! hvilken verden lever de i? Ikke den samme som mig, hvor behårede kvindekroppe bliver fortalt af reklamer, skønhedsidealer og fremmede mennesker på gade, at de er forkerte.
MEN i stedet for at jeg skriver et indlæg om normer og diskurser for kvinder kroppe og behåring, så lad mig give ordet til kvinder, hvis kroppe netop er blevet forsøgt reguleret pga. deres kropsbehåring.

 

 

 

 

 

 

 

 

Er det her nogle reaktioner du selv kender til, ikke nødvendigvis med hår, men bare ift. andre folks reaktioner på noget, hvor du er “anderledes” 🙂 ??

Hvis der stadig er nogen, som er i tvivl om, at behåring på kroppen er tabuiseret, så synes jeg i skal lave et lille eksperiment:

Den normative kvindekrop forventes at være glat f.eks. på ben eller under armene, så prøv at gro hår der og se hvad dine omgivelser siger. Og omvendt hvis du er i en normativ mandekrop, så prøv i stedet at fjern hår på f.eks. benene eller under armene og se hvilke reaktioner du får

Hvis du er i en gender fluid krop, så gør præcis hvad du vil… du møder i forvejen masser af forventninger, reaktioner og fordomme… så du ved godt hvornår noget er tabu.

BOOTYLove

 

 

 

2 comments

 • Tine

  Fedt initiativ – og tiltrængt!
  Jeg har – på trods af jeg er bevidst om at mange synes det er klamt – både kønshår og hår under armene. Jeg synes ærligt at det ser pissesexet ud til både mænd og kvinder, og det at beholde det og pleje det har fået mig til at føle mig MEGET mere feminin, seksuel og selvbevidst, end dengang jeg fjernede det af frygt for omverdenens reaktion.

  Det er jo for helvede også et sexsymbol fra naturens side, det sender et signal om at vi er kønsmodne, kan være liderlige og det er desuden et hotspot for at udsende feromoner.

  Heldigvis er jeg heldig at have en kæreste der elsker det og synes det er frækt og feminint. Men igen har han jo så også oplevet at skulle “gå lidt stille med dørene” af frygt for at blive opfattet som en klam fetishist. Hvor er det egentlig også ærgerligt og synd for de mænd der bare tænder på en naturlig og smuk kvindekrop! Noget der jo i årtusinder har været helt naturligt at føle sig tiltrukket af. For de mænd findes jo… De råber det nok bare ikke så højt, for det er jo en upopulær holdning have.

  Jeg synes enhver må gøre som de vil. Men helt generelt er jeg imod den der barnliggørelse og umyndiggørelse af kvinder, hvor man skal være poleret, kunstig og man fjerner alle de ting der bevidner at man er et naturligt, vildt og seksuelt væsen. Alene det at man ofte bruger ordet “piger” om voksne kvinder.. Man siger jo for helvede heller ikke konsekvent “drenge” om mænd i 20’erne!
  Det er et andet paradoks for mig.. At en kvindes aldring er så uønsket og tabubelagt. Altså, jeg kunne da ikke drømme om at være 17 år hele mit liv, så hvorfor skulle jeg ligne det?!

  Men ja, thumbs up herfra. Det er fedt at få noget fokus på den ALSIDIGE kvindekrop og ikke bare de billeder vi ser i medierne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annie

  Jeg bliver sgu så ked af det over at folk kan finde på at sige deres meninger højt om andre uden af nogen har spurgt dem.. Jeg lade ofte mit hår gro lidt så fx min armhule kan få lidt fred og ikke bliver fyldt med røde knopper. Samme forneden! Kan godt forstå at fx min kæreste ikke synes det er voldsomt lækkert at slikke mig hvis jeg er super behåret forneden (det ville jeg heller ikke synes det var når jeg fx giver ham et bj) Men synes det er så uforskammet at kommentere på andres kropsbehåring! Godt du tager emnet op!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Movember... jeg vil også være med !