The waiting game og andre dating råd jeg ikke kan finde ud af!

SKAM – grunden til jeg ikke sover om natten !

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Det er komplet SKAMløst, at jeg indrømmer, at jeg har brugt de sidste to døgn på at BING-watche den norkse serie SKAM!

Det er en fuldstændig genial serie om teenage livet som 1 g’er i Norge.

Det behandler alle de klassiske emne såsom at finde nye venner, seksualitet, at passe ind, at være upopulær og stræbe imod at blive accepteret af de populære, men også emner kropsidealer, homoseksualitet, voldtægt, integration, og selvfølgelig vigtigst af alt KÆRLIGHED!

Hovedpersonerne er venindegruppen Noora , Eva, Chris, Sana og Vilde, og man følger hvordan de navigerer i det med at være ny på Gymnasiet, at være teenager (med ALT hvad dette indebærer) og det der med, gerne at ville score skolens LÆKRESTE fyr (og ja han er DREAMY) William !!!

 1956x818

Se hele serien HER

Husk undertekster, da det klart er nemmere at fatte hvad der sker med lidt hjælp! – Jeg kom til at starte med sæson 2, hvilket var meget lige på og hård (uden nogen form for forspil eller lube). Det sammen med det faktum at jeg sucker til norsk (og svensk) fattede jeg ca. 45% af hele sæson 2, men måtte se den, da jeg var hooked!

Jeg opdagede halvvejs igennem, at der var en sæson 1, og efter også at have set den viste min kusine (Tom Hanks) mig , hvordan man sætter undertekster på! Så så jeg søson 2 igen, og fattede de sidste 65% HAHAHA

Serien Jævle bra både fordi den på mange måder får det hele med, af hvordan det er at være teenager igen, men også forså den har nogle super lækre normkritiske pointer hele vejen igennem!

Jeg skal forsøge at nævne nogle, uden for meget spoilter allert!

901004

F.eks. er det nogle ret sjove og fede øjeblikke, hvor integration sætte på spidsen når Sana (der er muslim og går med tørklæde) udspørges af Vilde (der er blondt, og liiiiidt uvidende) ift. flygtningekrisen i europa: Vilde mener at Sana burde vide mest om, hvordan det er at være flygtning, men Sana svarer at hun er født i Norgen, Vilde påpeger da at hun kommer fra anden kultur fordi hun er muslim. Sana svarer meget tørt og Sana-agtigt (hun har altid sort tøj på og mørk læbestift og er lidt goth-ish) at Islam er en religion og ikke en kultur!

På samme måde får Slutshaming også en omgang, da Noora schooler Vilde (der altså er lidt blondt nogle gange) om, at grunden til at mænd ikke bliver slutshamet for de samme handlinger som kvinder gør, er at mænd ikke render rundt og kalder hinanden sluts – så hvis vi skal kalde os feminster må vi slutta med, at kalde hinanden for sluts !

Jeg kunne virkelig blive ved! Men det ville være en SKAM!

Så virkelig se den serie !! Og så fortæl mig lige om i også er forelsket i William (cheekbones for daaaays!) eller måske er i mere til Jonas eller Penetrator Chris??

maxresdefault

BOOTYLove

1 comment

  • Kamilla

    Hjæææælp, hvordan får jeg undertekster på? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The waiting game og andre dating råd jeg ikke kan finde ud af!