Hoechella turn up - Stripper edition

Ja, jeg er en luder og hvaså!?

Hey Twerklings og BOOTYLovers

I har nok lagt mærke til, at jeg omtaler mig selv OG mine gode veninder som sluts, hoes, bitches, whores, skanks osv.

Forleden spurgte en fyr mig på instagram, om jeg synes, at dette er en god måde at tale på som et forbillede for andre piger og som feminist.

13315740_10154176520126411_6310214711327140099_n

Mine yndlings sluts: Nikita, Katja og Irina <3

For det første så har det aldrig været min intention, at være nogens forbillede. At der så alligevel er nogen, der finder det jeg laver inspirerende, er jeg da rigtig glad for, men for mig er det vigtigste, at jeg er autentisk og tro imod mig selv og mine værdier. Derfor gør eller siger jeg ikke ting med henblik på, hvad andre ville synes eller for at være nogens forbillede. Hvis jeg er et forbillede for nogen, så er jeg forhåbentligt et forbillede for, at man ikke skal give en FOX, og at man skal gøre det, som man selv har lyst til lige meget, hvad andre tænker om det.

For det andet så synes jeg NETOP det er enormt feministisk at kalde mine veninder og mig selv for sluts!

Og hvorfor er det så feministisk at kalde sine veninder noget så grimt som “slut” eller luder på dansk, når det normalt bliver brugt til at betegne en promiskuøs kvinde på en nedsættende måde.

Så hvorfor er det feministisk, at jeg kalder mig selv og mine veninder det?!

Fordi det er “reclaiming”, der betyder at tage noget tilbage!

Reclaiming er et begreb, der beskriver hvordan homoseksuelle unge mænd i 80erne tog ordene “Queer” og “Gay” tilbage. Det var ord, der tidligere var blevet brugt nedsættende om homoseksuelle, men så sagde de homoseksuelle mænd “ja, jeg er super duper über GAY !! og hva så!?” I stedet for at “kæmpe imod” skældsordene, så tog de dem til sig og brugte dem om sig selv og hinanden med stolthed.

På den måde tog de også magten fra dem, der før havde været i stand til at såre dem ved at kalde dem “skældsord”, fordi ordene havde mistet deres magt.

”Luder” bliver brug til at svine en kvinde til ved at kalde hende seksuelt promiskuøs – hvilket i en traditionel fortolkningsramme betyder, at hun har mistet sin værdi (da hendes seksualitet er noget sårbart hun skal beskytte og ikke noget, hun skal udforske eller nyde med andre end sin husbond).

Processed with VSCO with f2 preset

Undertøj fra Missguided – KØB: BH HER & Trusser HER

Det er derfor feministisk at kalde sig selv for ”luder” BÅDE fordi, at man herved tager magten fra mænd (og kvinder), der kalder dig sådan med en intention om at være nedsættende og derfor tager magten til at såre dig fra dem.

” ja, jeg er en luder og hvad så, er det virkelig det bedste du kan komme op med ?!”

MEN også fordi, at det er en reclaiming af den frie, kvindelige seksualitet.

At have en promiskuøs altså en FRI seksualitet er ikke noget negativt, det er nærmere noget jeg stræber imod! Det der, i en traditionel og patriarkalsk fortolkningsramme, er det værst tænkelige for en kvinde, er i min 2016 feministiske fortolkningsramme et label, som jeg bærer med STOLTHED!

Så når min træner bliver udspurgt af samtlige af sine kvindelige venner om, hvofor han træner sådan en kendi luder eller når mine nye drenge-venner, bliver ringet op af deres kærester/flirts og sprugt om, hvorfor de er venner med sådan en slut som Twerk Queen på facebook, så svarer jeg:

2016-07-03 20.58.07

Undertøj fra Missguided – KØB: BH HER    &  Trusser HER

Ja jeg er en luder

Ja jeg er en slut

Ja jeg er en Bitch

Ja jeg er en whore

OG ja jeg har selv magten over mit liv, min krop, mine valg og min seksualitet 🙂

Det er jeg stolt over, og derfor OPFORDRER jeg alle kvinder til at tage deres seksualitet tilbage og ikke lade sig kue af noget så åndssvagt som en så forældet fornærmelse, nemlig at have en fri og selvstændig seksualitet.

Dear Haters, er det virkelig det i har ?!;)

BOOTYLove

 

24 comments

 • Otto

  Medmindre du ligefrem tar penge for sex, er det misbrug af ordet og et udtryk for disrespekt overfor kvinderne i branchen. ‘Luder’ er ikke noget man leger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mads

  Ordet luder er jo et arbejde/fritidsjob for Nogen folk hvor andre ser det som en skændsel eller lign. Jeg selv syntes det er en udmærket interesse/job. Har dov aldrig prøvet og tage til en luder, men kommer dov til for at prøve det. Men hvad ser du Louise luder som noget dårligt eller godt/ almindeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I get it girl, og du har helt sikkert ret i det du siger!
  Dog er ordet “luder” er et, jeg selv tager afstand fra. Jeg har et par veninder, der kalder hinanden luder, og det måtte jeg simpelthen frabede mig. Jeg er med på skank, bitch, slut, osv., og jeg forstår din argumentation til fulde!
  Men ordet luder betyder i sin definition, at man tager penge for sex. Det er for mig at se noget helt andet end de andre ord, hvor jeg godt kan se, at der kan skabes noget power omkring det – især termet bitch har vi nok fået ret godt greb om igen, os kvinder.
  Men spændende emne du tager op, det var interessant læsning, så tak Louise! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hej Louise,

  Man skulle være en skarn hvis man ikke støttede din sag. Da denne – så vidt jeg da har forstået- omfatter feminisme, ligestilling og retten til en frigjort feminin seksualitet. Hey – det er 2016, hvilken kvinde (I vores priviligerede del af verden) ville ikke støtte det?

  Det bliver mig til tider blot lidt uklart, hvordan din – bevars, meget velskabte – mere eller mindre afklædte numse skal fremme netop denne sag. Vi har efterhånden set den omtalte numse i alle tænktelige positioner på alle tænkelige steder. Det har jeg sådan set intet imod. For min skyld må du (og alle som sku’ ønske det) slå flik flak, nøgen ned af strøget, mens du synger nationalsangen. Det er mig ligegyldigt hvordan du klæder dig, hvordan du danser og hvilke ord du ønsker at kalde dig selv og dine veninder. MEN hvis vi i 2016 kan koge feminisme ned til nøgenhed på internettet, squats i booty shorts og en flok unge piger, der påkalder sig retten til at kalde hinanden ‘slut’ (ingen grund til at forklare begrebet ‘reclaiming’ – I get it ;)), så er det efter min mening en tilbagegang for feminismen og ligestillingen. Jeg synes sagen bliver udvandet og metoden er påtaget og poppet.
  Det hænder at jeg tænker du netop bidrager til en seksualisering af det kvindelige køn -eller en degradering af kvinder til ‘en krop med en seksualitet’. Dette på trods af, at du med al tydelighed har meget mere at byde på (som alle kvinder har ;)) for såvel socialt som intellektuelt.

  Nå men, det skal ikke opfattes som et surt opstød eller et fordømmende syn på din sag eller dine metoder. Det er ene og alene min personlige mening, som jeg havde lyst til at lufte.

  Rigtig god aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  KÆMPE applaus herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pyha

  Hold nu op, kan du ikke prøve at gøre noget originalt istedet for at skulle kopierer Amber Roses “slutwalk” .. Pyha..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Kære Pyha
   Slutwalk samt reclaiming af ord som slut og whore har været igang LANG tid før Amber Rose (ikke at hendes deltagen ikke er fantastiSk). Jeg tror heller ikke, at jeg på noget tidspunkt har påstået at dette var MIN opfindelse eller på nogen måde forsøgt at tage credit for ideen om relcaiming – når jeg nu selv henviser til, at dette blev gjord i 80erne af homoseksuelle mænd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulrik

  Jeg var inde og læse de mærkværdige kommentarer. Det er anonyme de fleste af dem. Det kan være det er de samme, der skriver flere gange. Men de reagerer så voldsomt fordi du er ved at tage et ufortjent magtinstrument fra dem: deres selvskrevne ret til at kalde dig det, de vil, når du truer dem. Bliv endelig ved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Det er nemlig meget sjovt, at når de bliver så sure må det jo være fordi jeg på en eller anden måde rammer dem… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Contz

  du dejlig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benedikte

  Hej Louise. Det er et spændene indlæg, synes jeg. Jeg vil gerne spørge, om du mener at det et problem, at det her budskab om reclaiming tilsyneladende er så svært at formidle, at det faktisk kan blive misforstået i sådan en grad, at personen øverst i kommentarfeltet har en seriøs forventning om at du rent faktisk ønsker at sælge seksuelle ydelser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Når kvinder i USA reclaimner Hoe eller slut, der jo også refferer til Whore – hvilket betyder luder eller prostitueret, er det jo HELLER ikke fordi de selv mener, at de besider erhvervet prostitueret. NEJ jeg mener ikke, at det er et problem, selvom det er lidt problematisk (for dem selv) at målgruppen på EB ikke synes, at være i stand til at tænke abstrakt nok til at forstå, at jeg jo ikke taler om at jeg vil sælge seksuelle ydelser, men at jeg taler om den måde, vi bruger kvinders seksualitet til at nedgøre dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Twerklower

  Hvis du er en luder vil jeg skulle gerne betale for at komme i seng med enten dig eller en af dine veninder for det er squ frækkert at se når du ryster din store fantastiske røv, i g-streng, mere af det på snapchat! !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Twerklower

  Hvis du er en lyder vil jeg skulle gerne betale for at komme i seng med enten dig eller en af dine veninder for det er squ frækkert at se når du ryster din store fantastiske røv, i g-streng, mere af det på snapchat! !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Ahaha jeg syntes du er så fucking sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Amen to that! Jeg sværger, du er den sejeste. Og hvor har du evigt ret, i det du skriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin (Apollo 13)

  Personligt, så elsker jeg, når kvinder tør vise alt hvad de har i sig. Når de viser deres sårbarhed, deres vrede, deres power, deres kali energi. Hvis jeg kan stå foran den “drage” og stadig være rolig, åben og kærlig, så giver det en fed fornemmelse af hvad det vil sige, at være mand for mig. For når det lykkes oplever jeg, at kvinden vælger, at overgive sig og det er bare smukt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg ku aldrig drømme om at bruge slut,whore osv om hverken veninder eller folk jeg sku ville fornærme.
  Synes det er lidt underlig ‘kamp’ at gå ind i…
  En luder for mig, er en kvinde der har det SÅ skidt med sig selv at hun bruger sex som magt mod mænd og bilder sig ind at hun styrer sit eget værd på den måde…
  Min datter skal aldrig kalde nogen luder eller andre nedsættende ord, der er så heller ingen der skal kalde hende det.
  Skældsord skal ik laves til kæleord – Prøv og spørg en udlænding om han/hun vil kaldes Perker…
  Nej undskyld, men nogle ord skal bare slettes i ordforrådet og ikke al det andet.
  Om du har lyst til at knalde løs, er da op til dig, hvis du har lyst til at påsætte label Luder på dig selv, go ahead – Men for min skyld er jeg da pisse ligeglad med om du betragter sig selv som en luder….du skal bare kalde mig det.
  Du skal iøvrigt heller ik kalde mig idiot eller andre nedladende ord…
  Synes de skal udslettes og ikke forherliges.
  Trist hvis det bliver acceptabelt, ligesom fribløderne…Ik nogen grund til at træde vores køn længere ned i en verden hvor det gennem MANGE år, har været svært at komme op hvor vi er i dag.
  Ej sorry, men stop det rødstrømpe fis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Gay er jo en betegnelse for dét at være homoseksuel – selvom det uden tvivl kan have en nedsættende effekt, og queer nok endnu mere. Jeg kan godt sætte mig ind i din pointe med at tage styring i forhold til ikke at lade andre kunne sætte (tarvelige) labels på én selv. Men derfra og så til at bruge ordet ‘luder’, der mener jeg, at det er en helt anden sag. En luder er en prostitueret. Jeg er med på, at du mener, at det er folks frie valg, hvilket erhverv de har sig, men derfra og så til at bruge ordet om dig selv – blot for at reclaime det? Det betyder jo, i sig selv, noget andet. ‘Slut’, ‘bitch’, ‘skank’ og ved lignende ord, kan jeg måske forstå din pointe – fordi det er ord, som man selv (eller samfundets diskurs) har tillagt en betydning – og som derfor måske også kan rykkes ved. Men luder er en definition (omend enormt grim, synes jeg) på dét, at sælge seksuelle ydelser.

  At du aldrig har haft en intention om at være én, som andre (piger især, formoder jeg) ser op til, synes jeg stadig er grund til at overveje, hvor du er nu. Du kan ikke benægte at en masse unge gør det. Er visionen så, at unge piger begynder at kalde dem selv for luder og deres veninder for whores? Personligt synes jeg, at man burde kæmpe for at ingen skal påduttes sådan nogle grimme betegnelser – hverken at man benytter ordene om hinanden eller at en pige selv føler, at hun bør kalde sig selv luder (eksempelvis) for at beskytte sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  For mig er der en kæmpe forskel på at bruge slut, whore, skank, promiskuøs og så luder. For mig indeholder ‘luder’ stadig forestillingen om at ens seksualitet er til salg, og dermed ikke bare ens eget valg og lyst. Men det er måske bare et spørgsmål om tid før det bliver nok reclaimet til at jeg ikke føler det klinger af monetære transaktioner og købesex. Ellers: Gu’ er vi da skanks hvis vi vil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Men det er jo netop ideen om, at det er nedsættende at en kvinde er “nødt til” at sælge en seksuel ydelse der er problemet … Hvis en kvinde FRIT VÆLGER, at sælge en seksuel ydelse er det så ikke hendes eget valg, som et frit individ, hvorfor er det en fornærmelse ?
   Vi kvinder skal da have lov til, at gøre PRÆCIS hvad vi vil med vores liv og hvis det er, at skanke den – then do it, hvis det er, at være politiker – u got it, hvis det er, at vælge at sælge en seksuel ydelse – u go girl!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • SP

   Så det er en diskussion om prostitution? Du kalder dig selv luder, for dermed at legitimere dem der reelt set lever af at sælge deres krop?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   nej, denne diskussion omhandler den nedgørende intention der ligger i ordet luder, fordi vores samfund STADIG mener, at en kvindes værd kan bedømmes udfra hendes seksuelle aktivitet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hoechella turn up - Stripper edition