Hva skal jeg gøre hvis mit nøgenbillede bliver lækket !?!

Min 14 årige veninde er blevet filmet i undertøj uden hun ved det, er det ok ?! Historier fra min DM

Hey Twerklings & BOOTYLovers

Som i måske ved, har jeg de sidste dage været MEGET optaget af, at tale om unge, der udstiller andres nøgenbilleder i grupper på nettet UDEN deres samtykke !

Jeg bad på mine sociale medier om at komme i kontakt med personer, der deler andres billeder uden samtykke, hvilket jeg er igang med at sætte op – så det bliver sindssygt spændende – men mest af alt fik jeg en MASSE beskeder fra helt unge piger, der fortalte om, hvordan deres billeder var blevet delt.

Jeg lavede derfor et opslag med mine råd til dem

Jeg er blevet meget påvirket af disse historier, og har derfor lyst til at i skal læse nogle af dem.

Dette er både for dem der ligesom jeg, følger med i debatten men en iver efter at vide mere sådan, at man måske kan gøre noget ved at stoppe det her sindssyge fænomen. Det er også for dem, der er blevet udsat for dette, og føler sig alene med oplevelsen – der er (desværre) rigtig mange andre, der har samme historier, men det betyder også at det ikke er dig, der er dum eller har gjort noget forkert!

OG sidst men ikke mindst, så håber jeg nogle at dem, der opretter disse gruppe eller deler/bytter billeder af personer imod deres vilje læser med, så de kan se konsekvenserne af deres  handlinger.

En 14 årig pige fortalte mig, at hun ved at hendes veninde er blevet filmet i sit undertøj til idræt, uden at veninden selv ved det. Hende der skriver til mig, spørger mig om, om det er ok at gøre og om det overhovedet er at overskride en grænse? Hun er i tvivl, da hun jo har set at jeg ligger billeder op uden særlig meget tøj på, så hvad er forskellen?

Her synes jeg der er nogle sindssygt vigtige emner, der kommer op.

Først og fremmest, har hun jo netop fanget, at det ikke nødvendigvis er et problem eller farligt og skadelig at være nøgen eller at ligge et billede op af sig selv, uden så meget tøj på.

DOG har hun lidt svært ved at skelne imellem nogle afgørende forskelle:

Jeg har selv VALGT at ligge alle mine billeder ud – hvorimod hendes veninder (ligegyldig graden af nøgenhed) ikke har sagt ja til at blive filmet – derfor er det IKKE ok- det er faktisk ulovligt, da det er krænkelse af privatlivet!

En anden VÆSENTLIG forskel er, at jeg er 28 år gammel og hendes veninde er 14 år !!! Derfor er alle former for nøgenbilleder af hendes veninde juridisk set børneporno og derfor ULOVLIGE at lave, dele eller besidde,!!!!!!

Jeg mener selv, at det er sindssygt vigtigt at lære unge at se disse forskelle, da det ikke (kun) handler om, hvor nøgen du er, men i den grad også om RETTEN til sin egen krop og retten til at bestemme over den og hvad der gøres med den. Vi er alle forskellige, og har forskellige forhold til blufærdighed og nøgenhed, man kan derfor ALDRIG sammenligne situationer: Fordi en person synes det er helt fint at poserer uden tøj på et billede, betyder det ikke, at alle andre også skal synes det er ok.

Vi må respekterer at vi er forskellige, og derfor ALTID huske at spørge om, det man gør er ok ift. den andens persons grænser.

Jeg er også blevet kontaktet af en fyr, hvis “ven” spørg ham om at bytte nøgenbilleder af fyrens kæreste. Han har flere gange sagt nej fordi han synes, at det er upassende, men ham hans “ven” bliver ved med at spørge.

Jeg talte også med en fyr, der var med i en gruppe hvor nogle andre så delte nøgenbilleder af piger (uden samtykke). Fyren skrev til dem, at det var for langt ude og meldte sig ud af gruppen. Fyrene i gruppen reagerede ved at kalde ham “pussy” og “bøsse”.

Det er i mine øjne ENORMT vigtigt at sige fra, overfor folk der gør de her ting. Ved man at ens ven deler billeder uden samtykke, og  siger eller gør man ikke noget – så er man selv medskyldig.

Man er derfor nødt til at handle OGSÅ selvom det betyder, at man selv kan blive kaldt for navne – det er vigtigt at stå op for andre, når det er det rigtige at gøre, og så må man være modig og vide at man har ret!

Og HUSK altid at få det sagt til nogle voksne, der kan hjælpe med situationen, da det er rigtigt alvorligt!

Men som vi ser i eksemplerne ovenfor, er det heller ikke NOK kun at sige fra og så fjerne sig fra personen eller situationen – især hvis det er ens ven. Man er nødt til at hjælpe denne person til at forstå HVORFOR det er forkert, sådan at de ikke bare bliver ved med at gøre det.

Vi må educate disse mennesker i samtykke og menneskers ret til deres egen krop og det er vores alle sammens ansvar!

En anden pige jeg har snakket med havde sendt et billede af sig selv til en fyr, for at imponere ham – hun skriver til mig, at det er normalt, nærmest nødvendigt.

Det er ALDRIG nødvendigt at imponerer nogen, hvis de ikke foxer med dig, som du er så FOX dem- piger hold op med at tro, at i skal konkurrer om fyre, det er der INGEN grund til.

Fokuser på jer selv, vær glade, gør jeg dygtige til ting, hav det sjovt, så skal det med fyre noget komme af sig selv, når i har en fed energi og en personlighed, der har noget at byde på. Hvis i skal være nøgne og lækre, så vær det for jeres egen skyld og ikke en fyr…

Nåh, tilbage til historien – Han havde vist billedet til hans venner, og de skrev nu til pigen ting som “vis mig dine patter” og “ryst din røv for mig”.

Det er jo super ubehageligt, at disse venner mener, at fordi hun har den form for intimitet med en fyr, så er det tilladt for dem at bede hende gøre sådanne ting for dem- selvom hun intet forhold har til dem.

Denne her pige er pisse hamrende sejt, fordi hun tog fat i de her to fyre og talte med dem om det:

En af fyrene mente, at fordi hun havde postet et billede i en kort på og nederdel på Instagram var det ikke retfærdigt, at hun følte at det var ubehageligt at han viste hendes billede videre. Hun var SÅ sej og forklarede ham at de billeder hun har sendt har været til én person, ham, og ingen andre! Og det billede hun postede på Instagram stod hun indenfor fordi  HUN selv havde valgt at poste det!

Efter denne snak lovede fyrene at slette billedet af hende, og hun skrev at hun følte sig meget stærk og respekteret efter at have taget denne snak !

Den sidste historie jeg vil dele, for denne gang, er om en 14 årig piger, der skrev til mig fordi hun havde sendt et billede til en fyr hun flirtede med, og nu truede han hende med at sende det videre.

Hun sendte mig et screenshot af en snapchat samtale, hvor fyren antydede at han ville sende det videre og skrev at hun var rigtig bange og rigtig ked af det. Hun havde fortalt sine venner om situationen, men ikke sine forældre (hvilket jeg også rådede hende til, eller nogle andre voksne hun stoler på).

Hun kendte dog fyren og fandt hans mor på facebook til mig, hvorefter vi aftalte at jeg kunne skrive til hans mor – da hun selv var bange for at gøre det.

Jeg skrev herefter til moren på facebook:

Hey X, du kender mig ikke og jeg kender ikke dig Jeg hedder Louise og går også under kunstnernavnet Twerk Queen. I dag så jeg en dokumentar på DR om drenge, der deler pigers nøgenbilleder på nette imod deres vilje, det fik mig til at lave nogle opslag på mine sociale medier om det her problem. En masse (mest piger) svarede.. Jeg blev bl.a. kontaktet af en 14 årig pige, der fortæller mig at hun har haft noget kørende med din søn. Hun har i forbindelse med denne flirt, i i fortrolighed, sendt ham billeder af sin numse og bileder, hvor man kunne se noget af hendes bryst. Han har herefter vist mig en besked som hun forstår, som en trussel fra ham om at vise disse billeder til andre. Hun er rigtig ked af det og meget bange. Jeg skriver ikke til dig for at angribe dig eller din søn, men jeg ville opfordre dig til at tage en snak med ham om samtykke – måske har han oplevet situationen anderledes (hvilket jeg bestemt håber). Det virker måske underligt at jeg blander mig i denne sag, men pige var bange for at tale med dig selv, og bange for at sige det til hendes forældre og derfor tilbød jeg at kontakte dig, og bede dig tage en snak med din søn om emnet.

De bedste hensigter Louise

Jeg har ikke hørt fra Moren, men jeg håber da at hun har taget en snak med sin søn om, at ligesom han respekterer hende som et helt menneske med følelser og intentioner så skal han respektere andre piger og kvinder på samme måde.

BOOTYLove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comment

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hva skal jeg gøre hvis mit nøgenbillede bliver lækket !?!