Datenight outfitt - Kim Kardashian style

Når feminister dømmer andre kvinder

Hey Twerklings og BOOTYLovers!

Ud over at være nøgen (meget kort) og holde en fantastisk twerkshop i søndags, så var jeg i Tivoli forbi den søde Ane Cortzens Salon !

Jeg ville nok aldrig normalt bruge min søndag i en strikke salon, hvor gennemsnitsalderen var omkring de 50 og det hotte emne var Hønsestrik fra 70erne, MEN det viste sig faktisk at være ret spændende!

Temaet var revolution med hænderne!

2016-09-13 10.45.41

Jeg skal lige hurtigt sige, at jeg altså ikke strikkede – men jeg kunne (havde jeg været mere forberedt) godt have knyttet en nøglering eller to imens!

Salonen handlede om hønsestrik, og hvordan det kunne ses som en “blød” feministisk revolution i 70erne –  ift. at reclaime en “traditionel feminin” praksis og give den værdi og bruge den ift. politiske budskaber!

Jeg var selvfølgelig inviteret derind, for at ryste med numsen og tale om mit speciale – en feministiske analyse af twerk – da Ane mente, at man godt kunne tale om at jeg lavede revolution med numsen! #BootyAndBrain

Derfor var der en sød dame, fra den gamle by i Århus forbi, med autentiske 70er strik veste og den oprindelige “hønsestrik” bog! Den altid glade Uffe Elbæk var forbi og snakke om at han også gik i hønsestrik for at score (i 70erne) og hvordan Alternativet tænkte en “venlig” revolution.

Efter Uffe gik (og jeg var sur over ikke at få hunde snap selfie med ham) kom kunstneren Hanne G på banen og viste sine hæklede rifler og håndgranater og en ung fyr, jeg aldrig helt fattede hvem var, talte om det historiske perspektiv og om noget andet, jeg ikke helt hørte efter  (sorry – men jeg var igang med at tænke over min egen optræden) .

2016-09-13 10.45.21

Min optræden kom til sidst i programmet og var en overraskelse for de strikkende damer (og en enkel herre, der sad up front midt for) .

Meningen var, at der skulle PUMPE høj musik ud og jeg skulle komme væltende ind (SURPRISE motherfuckers!!) MEN grundet meget lav lyd og glasdøre var overraskelse momentet lidt off – der var heller ikke super meget plads og ja, lad mig lige sigen igen musikken var meget lav – så alt i alt en super akavet optræde. Jeg var MEGET glad for at have numsen og derfor ryggen til det strikkende publikum!

Efter dette fik jeg heldigvis lov til at sidde ned og tale om mit speciale og mit feministiske budskab med twerk.

Ane fortalte, at da hun mødte mig første gang tænkte hun, at jeg var en dum dulle – åbenbart fordi jeg havde “sindssygt” tøj på og blå læbestift – så hun var meget overrasket over, at jeg have noget at byde på da jeg begyndte at fortælle om mit speciale. Det fik hende til at skamme sig over at have dømt mig, ud fra hendes fordomme om mit udseende.

Og det var lidt det samme jeg oplevede efter min optræden og lille interview hos Ane i søndags.

En ældre dame kom op til mig efter og sagde, at da jeg først kom ind og dansede tænkte hun “hold kæft noget lort” og hun havde faktisk tænkt sig at klage over det! Men da jeg så begyndt at fortælle om mit speciale og min måde at bruge twerk som en feministisk statement og hvordan jeg så det, som en reclaiming af den kvindelige seksualitet, vilel hun ikke længere bede om pengene tilbage HAHA. Hun fortalte mig faktisk, at hun godt kunne genkende sin egen anden bølge 70er feminisme i det jeg gjorde, på min egen fjerde bølge feministiske måde.

For mig var det super fedt, at få lov at komme i kontakt med sådan nogle kvinder der ALDRIG ellers ville have lyttet til, hvad jeg siger – simpelthen fordi de dømmer mig, som useriøst eller uinteressant. Som jeg fortalte til dem og Ane, så anser jeg det for en super privilegeret (til tider dog også lettere anstrengende) position jeg har, idet folk ofte antager at jeg er dum – fordi jeg har læbestift i sjove farver på eller noget andet tøj og mere afslørende tøj end dem selv på. Det giver mit muligheden for at overraske folk, og med den overraskelse kommer også, at de (præcis som Ane) fanger dem selv i de automatiske tanker de har.

Jeg fejrede selvfølgelig min feministisk frihed ved at #freethenipple i Balongyngerne!

Det har jo ALDRIG været feministisk at dømme kvinders ret til at have en mening ud fra deres udseende eller tøjvalg !

Tiltrods for det er der MASSER af feminister (og alle mulige andre mennesker), der netop dømmer mig som dum og useriøst fordi jeg udtrykke min seksualitet eller benytter mig at traditionel feminine artefakter såsom læbestift eller mavebluser.

Og det er ikke fordi alle skal være enige med mig og mit projekt, der sad da helt sikkert også nogle strikkedamer tilbage, der synes jeg var super latterlig  – men det var bare så fedt, at hende damen gik fra 0 -100 på 5 mins taletid 🙂

BOOTYLove

2016-09-13 10.44.54

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Datenight outfitt - Kim Kardashian style