Afvisning føles altid som en mavepuster

Spandex NEJ TAK! Mit fedt må gerne ryste !!

Hey twerklings og BOOTYLovers!

Jeg har veninder, der bruger spandex-undertøj. Både de der højtaljede trusser, der suger maven ind og de der mini-heldragter, der snører største delen af korpus sammen!

Jeg har aldrig selv brugt spandex-undertøj, både fordi jeg føler mig fanget og klaustrofobisk i et par almindelige trusser eller et par strømpebukser (arg det er det værste!) men også fordi jeg simpelthen ikke forstår ideen om at snører sig sammen?!

corset-training-before-and-after

Ikke at det gør nogen som helst forskel, men de veninder jeg kender, der bruger det, er helt sindssygt smukke kvinder, med tæt på ideelle kroppe – der på ingen måde burde snørers ind – det synes jeg i øvrigt ingen kroppe burde, ideal eller ej !

Jeg tror ikke kroppen kan lide det!

Det er det samme med waisttrainer-hypen. En waisttrainer er bare fancy for et korset. Konceptet blev lancheret med henblik på, at dette er et fitness redskab, der hjælper dig til at forme din talje, og er blevet reklameret for af samtlige Kardashians (og bliver godt betalt for)! Egentlig er det bare det gode gamle korset, genintroduceret i neofarver og fitnessagtigt stof. Funktionen er dog den samme som 1800 tallets korsetter: du har det på 8-10 timer i døgnet, hvorved det mindsker din talje ved at skubbe dine organer henholdsvis op- og nedad.

images

Hele denne spænden-ind-glatten-ud-frygt-for-ryst-og-fold-kultur virker for mig enormt kropsforskrækket !

Kroppen er jo netop en levende organisme, i modsætning til de statiske, helt glatte og skinnede, næste døde og marmor look alikes vi ser på forsiderne af magasiner.

Når vi bevæger os, bruger vi kroppen, der derfor folder, vrides og derfor ryste, sveder og flytter rund på sin volumen,

At være bange for det og at kæmpe imod det virker umiddelbart som et sisyfos arbejde og også en smule underligt.

Det giver da god mening, at for at jeg kan bukke mig ned, er min mave nødt til at folde sig sammen.

Hvorfor forsøger vi da at bekæmpe og benægte disse folder ?!  De er jo super smarte, da det ville være virkeligt upraktisk, kun at kunne stå ret oprejst hele tiden med helt stramt maveskin!

Halleluja for elasticitet!

Når kroppen har det varmt (på vej imod FOR varmt, hvilket er skadeligt for vores celler) så afkøler vi os selv, ved at svede, bl.a. under armene, på lænden og ryggen eller i ansigtet. Det er da super smart at vi ikke overopheder og dør!!

Hvorfor bruger vi så en masse energi på at skjule sved og på at synes sved er pinligt – sweat just saved ur life bitch !

jlo_armpit_golden_globes_2016_1b9b4qm-1b9b4rc

Det er da total ulogisk!

Jeg bruger sjældent diskursen “naturlig” da den ligge sig op af normalt, hvilket betyder at man dømmer noget som unormalt. MEN i mangel af et bedre udtryk (forslag tages imod med kyshånd) så er det da SUPER naturligt at maven folder, at armhulerne sveder eller at fedtet på lårene ryster når du bevæger dig!

Hvorfor er det problematisk?!

Hvorfor skal det gemmes væk og forsøges tiet ihjel? Det er jo sådan største delen af vores kroppe gør !

Og jeg bliver også selv ramt af disse åndssvage ideer

åh min mave folder, jeg må heller trække bukserne op over mine folder (fordi vi kalder dem for deller og har besluttet at de er roden til alt ondt)!

Eller

ÅH hvor er det pinligt, stoffet i denne kjole afslører at min krop udskiller væske, så at jeg ikke dør …OMG!!!

Det er jo dumt haha!

Når jeg selv står i situationen, bliver jeg også nogle gange grebet af den panik vi har skabt, omkring helt basale kropsfunktioner!

Så er jeg så glad for, at jeg har venner, der kan fortælle mig, at jeg skal tale ordentligt til min krop og behandle den pænt!

OG at det altså er super smarte evolutionære funktioner, som jeg ville være ret ked af ikke at besidde når det kommer til stykket!!!

images

SÅ lets appreciate, at vi kan bukke os ned eller at vi ikke dør af varme og tage en chill-pill ift. kropsforskrækelse

BOOTYLove

 

 

 

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afvisning føles altid som en mavepuster