Halloween = dress up eller hvad jeg bare kalder et helt almindeligt godt outfitt

Støt pigerne – hvert 2. sek bliver en pige tvangsgift

Hey Twerlings og BOOTYLovers

I går var Nikita og Jeg til et rigtig fint arrangement: Støt Pigerne

I går var det FNs internationale pige dag og derfor holdt Mai Manniche og CPH Jewls i samarbejde med Plan Danmark et event for at sætte fokus på børne bryllupper aka TVANGS bryllupper.

LIGE NU lever over 700 MILLIONER kvinder over hele verden i tvangsægteskab.

700 millioner !

Da vi fik det tal at vide i går, fik jeg gåsehud hele vejen op af ben og arme!

Over 250 millioner af disse er under 15 år, når de bliver gift væk (og deres husbond er oftest MEGET ældre end dem) – Hvilket jo i bund og grund bare er legitimeret pædofili!

Hvert år giftes 15 mio. unge piger væk, hvilket svarer til en hvert 2 sek.

Så lige nu bliver et barn gift væk til en voksen…. og nu bliver et barn gift bort…… og nu bliver der igen gift et barn væk…

14624638_211964905883261_5392563454261329920_n

Det er sindssygt!

De her piger får ikke bare deres barndom taget væk fra dem (nogle steder giftes de bort ved helt ned til 9 år alderen). Når disse piger bliver gift bort til langt ældre mænd, skal de være “voksne”.

De skal forlade deres familie, de skal holde hus (arbejde fysisk hårdt), de bliver taget ud af skolen og får ingen uddannelse (63 mio. piger på verdensplan går ikke i skole) og så skal de være voksne i den forstand, at de er en voksen mands kone og de skal have sex med ham.

Det medfører ofte at de bliver gravide og derfor skal de også til at være mødre, selvom de selv kun er børn.

Nikita og jeg talte længe med en af arrangørerne fra Plan Danmark, der selv rejser ud i verden og arbejder for at stoppe tvangsægteskaberne. Dette sker enten ved at lobbye for lovgivning på området eller at presse lokalpolitikere til at håndhæve lovgivningen (og ikke vende det blinde øje til fordi det er tradition).

Hun fortalte os også, at hvad der desværre ofte sker er, at disse piger bliver enormt isoleret, fordi de bliver taget væk fra deres familie, venner og skole, og skal bo hos deres husbond og hans familie. De bliver ofte slået og udnyttet og der sker desværre også tit det, at når de bliver gravide eller lidt ældre, så smider husbonden dem ud.

Deres familie kan ikke tage dem tilbage, måske fordi de er fattige, måske pga. vanære – og pigerne har ingen uddannelse eller andre måder at skabe et liv for dem selv. De ender derfor ofte på gaden, hvor de prøver at forsøge dem selv og deres barn ved at tigge. Plan Danmark arbejder derfor også på at samle de her piger og hjælpe dem til at få en uddannelse, samt at oplyse dem, deres forældre og deres lokalsamfund om, at der er andre veje, end tvangsægteskab af børn.

Mens vi stod og havde den samtale, virkede det fuldstændigt absurd, at vi stod her og spiste pindemadder og cupcakes og kiggede på smukke smykker. Selvom det var et fantastisk formål – at Mai donerer penge fra hendes salg til sagen OG gør opmærksom på problematikken – føltes det uvirkeligt, at fordi vi er født i Danmark har ret til vores egen krop (altså lige undtagen når vi har noget tøj på, der er for kort eller stramt) og ret til at bestemme hvem vi gifter os med, som faktisk er en menneskeret ifølge FN.

Her støtter Plans Pigefond I 2015/16:

Bangladesh: Trygge væresteder til piger i Dhakas slumområder

Zambia: Pigers beskyttelse mod overgreb og børneægteskaber i slummen

Kenya: Latriner til drenge og piger, rent vand og oplysning om pigers rettigheder

Zimbabwe: Uddannelse til de mest udsatte teenagepiger i Harares slum

Jeg synes personligt, at denne sag er sindssygt vigtig fordi, hvis vi nogensinde skal tale om ligestilling kan der umuligt være 700 millioner mennesker, der lever under forhold, der krænker deres menneskerettigheder pga. deres køn.

Det er en vigtig sag at støtte op omkring – både ved at donere penge MEN også ved at give dette opmærksomhed – fordi der ikke er nogen andre, der bakker disse piger op!

De er lavest i samfundet, de er fattige og de er uden uddannelse – ofte lader folk bare som om de ikke eksisterer.

Så derfor #StøtPigerne HER

BOOTYLove

 

 

 

 

 

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween = dress up eller hvad jeg bare kalder et helt almindeligt godt outfitt