Når selv Nationen bliver vrede over "gokkesok" kommentar!

Mænd kan jo ikke blive voldtaget!

Hey Twerklings og BOOTYLovers

I går vågnede jeg op (Frisk og udhvilet efter en aften i forsterstilling på sofaen due to en langt vildere aften ude med Nikita fredag) og tjekkede som altid min snapchat.

Jeg kiggede igennem folks my stories og stoppede ved min venindes story, fordi den gjorde mig VIRKELIG vred (Endnu mere vred, end når folk fra Husum claimer, at det er KBH, de kommer fra – lol). De havde været en gruppe i byen og var taget nogle stykker hjem til morgenfest. Der var de obligatoriske slørede billeder og videoer med mimende munde til vigtige lyrics. På hendes snap story kunne jeg se, at hun havde lagt sig til at sove/var faldet i søvn i sin seng. To drenge lavede grinende en snap, hvor de løftede dynen og filmede ned ad hendes mave og filmede hendes nøgne fisse på hendes my story (Hvilket betyder, at ALLE, hun er venner med, kan se den).

male-rape-1

Billedet er af aktivisten Harrish Iyer, der lavede en internet kampagne, med udgangspunkt i hans egen oplevelse af seksuelle overgreb som barn, for at sætte fokus på mænd/drenge, der bliver udsat for seksuelle overgreb.

 

Jeg blev så pissed!

Det var totalt ikke i orden, da hun bestemt ikke havde givet sit samtykke, fordi hun lå og sov. Samtidig kunne jeg se på tiden, at det var nogle timer siden, de havde lagt den op og begyndte derfor at tænke over, hvor mange af hendes venner der nu havde set filmen. Jeg tror vi alle er ret enige om, at det ikke er ok at filme en nøgen pige, der sover uden hendes samtykke OG så offentliggøre det. Igen, uden hendes samtykke. Det kan godt være, de var fulde og synes, det var en joke, (Fordi de døde af grin i baggrunden) men det er fandme at overskride hendes grænser ift. hendes ret til at bestemme over sin egen krop og hendes ret til privatliv.

NU kommer the TWIST!

Det var ikke min veninde, men min VEN det her skete for. Min ven, som er en mand, blev, imens han sov, filmet af to grinende piger. Og fordi han er en mand, så følte han ikke, at han havde ret til at sætter grænser for, hvad der var blevet gjort med hans krop uden hans samtykke.

Jeg kunne se på hans snap, at da han vågnede, grinte de alle sammen af det (Nok påvirket af, at han stadig var fuld). Men senere gav han udtryk for, på snappen, at han ikke var helt sikker på, at han havde forstået omfanget af denne her “joke”.

Jeg skrev til ham, at jeg overhovedet ikke syntes, at det var sjovt eller ok. Han skrev tilbage, at han faktisk heller ikke synes, det var sjovt, men ’hey, hvad kunne han gøre’?! Det var virkelig sørgeligt for mig at se, at han faktisk ikke selv synes, at han havde retten til at sætte grænser omkring sin egen krop eller sige fra overfor nogen, der havde overskredet dem. Jeg måtte gengive situationen for ham, men med en pige i hans rolle, før han følte sig berettiget til at være vred over den form for overgreb, der var blevet begået på ham.

Det siger virkelig meget om, hvordan vi konstruerer den mandelige og kvindelige position i dag, når et så tydeligt overgreb (Som han faktisk kunne mærke, at han ikke synes var rart) bliver grinet væk, fordi mænd ikke kan være “ofre” eller udsatte.

Det er vel en blanding af, at vi konstruerer den maskuline seksualitet som altid tilstedeværende. Altså, mænd vil ALTID gerne have sex, hvis kvinder/andre mænd bare “lader” dem. Derfor kan man jo ikke seksuelt overgribe en mandekrop. Samt at mænd er dem, der “jager” sin partner. De er det stærke køn, som partneren overgiver sig til.

Derfor er kvinder uskadelige og ufarlige for mænd. Det er derfor ikke muligt for en kvinde at skade en mand eller krænke ham, da hun jo bare er en kvinde. Denne tankegang har jeg oplevet mange gang i projektet Voldsom Kærlighed, hvor jeg var ambassadør. Hvis en mand stikker en kvinde en flad, er alle enige om, at det er kærestevold. Men slår en kvinde en mand, er det ikke “rigtig” vold, fordi kvinder er svage og ikke kan gøre rigtig skade.

Det er selvfølgelig en super nedværdigende måde at se på kvinder.

MEN det sætter også de mænd, der bliver udsat for vold, (Om så det er psykisk, fysisk, materiel, seksuel eller stalking) i en svær position. De “burde” ikke føle nogen smerte eller ubehag ved denne “kvindevold”. Derfor har de ikke noget grundlag at stå fast på og sige fra.

Dette bliver endnu mere gældende, når man taler om seksuelle krænkelser og voldtægt. Mænd kan per definition ikke være objekter (Da den traditionelle forståelse jo er, at det er dem, der er aktive under samleje).

Derfor kan mænd IKKE voldtages (Plus rigtige mænd har jo altid lyst til sex, og det er ikke voldtægt, hvis man har lyst. Præcis den samme logik, som når man voldtager en luder).

Hvis en mand bliver voldtaget, er han fandme på skideren. For han er blevet udsat for noget som, iflg. den almene tankegang, er umuligt. Hvis han skulle sige fra overfor denne handling, der er blevet begået imod hans krop, kræver det, at han indtager en objektposition, (Som den der er blevet gjort noget ved) og den er umulig for en mand at indtage. Han må derfor fraskrive sig sin mandeposition og mandeprivilegier.

Så selvom han kan mærke, at hans grænser er blevet overskredet, og at det var ubehageligt, er der faktisk kun en løsning som mand: Han kan grine af det sammen med dem omkring ham og bare fortrænge den ondt-i-maven-følelse, der plejer at indikere, at noget ikke var ok.

Det her er jo noget PIS.

Det er endnu et bevis på, at de patriarkalske magtstrukturer, der former den måde vi alment forstår køn på, OGSÅ undertrykker mænd!

Bare lige hvis der er nogen, som er i tvivl: Mænd har OGSÅ ret til at bestemme over deres egne kroppe. De har OGSÅ lov til at sige nej og sætte grænser, og de har OGSÅ lov til at føle sig krænket.

BOOTYLove

Ps. Når det kommer til voldtægt er der et enormt tabu omkring mænd der er blevet voldtager ( om det er en af kvinde eller en anden mand), fordi der blandet andet er en frygt for, at dette sætter spørgsmålstegn ved folks seksualitet (samt de andre faktorer, jeg har beskrevet).

Jeg vil lige understrege, at seksualitet og voldtægt er to komplet adskilte ting. Seksualitet har med sex og tiltrækning at gøre, hvorimod voldtægt faktisk INTET har med sex at gøre. Voldtægt hand, som ordet antyder, om vold og om magt og om at tage magten fra et andet menneske.

 

2 comments

  • Claus

    Endnu engang et godt indlæg og enig i at der nogen gange er en underlig dobbelt moral på det punkt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej Louise. Jeg nyder at læse din blog! Du har sat gang i mange refleksioner og lagt grobund for mange gode diskussioner hos mig ☺ Det er så vigtige og relevante emner!! Og desværre også store tabuer…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når selv Nationen bliver vrede over "gokkesok" kommentar!