Mette Fugl vil have en parlør, hvad med du starter med at lytte ?

Tænk hvis man skar mænds pikhoveder af, og sagde til dem, at det var bedst sådan ?

Hey Twerklings og BOOTYlovers

jaha

Over 200 millioner kvinder lever i dag med FGM – Female genital mutalation.

Hvor den ydre klitoris struktur og kønslæberne skæres af, og i nogle tilfælde (såsom Jaha) lukkes vagina indgangen helt til (og skal åbnes ved en operation, for at have sex eller føde børn).

SIDE NOTE: Da klitoris jo (heldigvis) ikke kun er den ydre struktur, som de fleste kender til, men faktisk en stor indre struktur, er det måske alligevel muligt for kvinder, der har været udsat for FGM at opnå seksuel nydelse.

Læs mere om studier om emnet

I forbindelse med CPH DOX så jeg sammen med Nikita filmen Jaha’s promise, der handler om en ung Gambiansk kvinde, der kommer til USA da hun er 15 år (fordi hun bliver tvangsgift med en 40 årig mand). På “bryllupsnatten” (hvor denne ældre mand forsøger at voldtage hende igen og igen) opdager hun, hvad det egentlig er, der er blevet gjort ved hendes kønsdele, dengang hun var bare en uge gammel.

Det er en FRYGTELIG og FANTASTISK dokumentar.

Frygtelig, fordi det er nogle helt sindssygt inhumane omstændigheder denne pige (0g 200 mio andre) sættes i, hvor retten til deres egne kroppe tages fra dem, samt deres seksualitet ødelægges og benægtes dem. Det er fuldstændigt frygteligt at se, hvordan dette er NORMEN i Gambia, hvor Jaha rejser tilbage, for at kæmpe for at stoppe dette barbariske fænomen. Det er frygteligt at se hende vær nødt til, at spille efter “reglerne” i et land, hvor religion og patriakiet er meget udtalt. Det er frygteligt at se hende konfronterer kvinder om dette tabu, som man ellers ikke taler om, og høre dem sige; at sådan skal det være, det er sådan man altid har gjord, og hvis mændene vil have det sådan, så bliver det sådan!

Tilgengæld er det fantastisk at se Jaha kæmpe, og ikke bukke under de sindssyge vilkår hun er blevet givet. Det er fantastisk at se hende have kærlighed og respekt, for dem der (tildels – for det er jo en hel kultur) har sat hende i denne position. Det er fantastisk at se hende bryde traditionen ift. sin egen datter (!!). Og så er det fuldstændig fantastisk og forløsende at se hende opnår resultater i denne kamp!

GÅ IND OG SE DENNE HER FILM!

SE MERE INFO OM FILMEN

Selvom det er et horribelt emne, er der SÅ meget mere i denne film end forfærdelse. Filmen er fuld af håb, kærlighed og  troen på en bedre fremtid.

Jaha er så fuld af troen på, hvordan uddannelse vil gøre livet bedre for disse kvinder, da det bliver meget klart, at det er manglen på uddannelse, der holder dem nede og som holder dem fast i troen på, at den måde man altid har gjort er den rigtige (og eneste).

Og tag for guds skyld vandfast mascara (eller ingen makeup ) på!!

Jeg græd og græd, af alle mulige og umulige grunde. Selv Nikita fik tåre i øjnene, og hun græder ellers aldrig!

 

2017-03-16-19-54-38

Before the crying

Og ja, der er en voldsom film, og ja der er et par rigtig grimme scene, men det værste var ikke billeder af omskårede kvinder (der kun vises en enkel gang).

Det værste var, kvinden Naima, der fortæller om hendes mutalation, der blev udført da hun var 9 år gammel… uden bedøvelse.

Det er en helt sindssygt vigtig film, der omhandler et helt sindssygt vigtigt emne !

BOOTYLove

Ps. Der er flere mænd i filmen, der udtaler at FGM er en god ting. Hvad hvis de fik deres pikhoveder skåret af ?! Uden bedøvelse ? Af en komplet uudannet mand? Med et barberblad ?

Så tror jeg ikke, de ville synes at det var hverken en god ting eller en nødvendighed for at være en god troende.

 

1 comment

  • !!

    Det goer man ogsaa. Drenges omskaering er heller ikke ok.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mette Fugl vil have en parlør, hvad med du starter med at lytte ?