Skal mine implantater ud ??

Det er slut med kylling, jeg bliver veganer! Er det en forsinket aprilsnar ?!

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Ok, der var vist ikke nogen tvivl om, at implantaterne i numsen var en aprilsnar !!

SELVOM Katja havde redigeret det billede ret godt 🙂

Numsen er stadig au naturel, og vi bygger stadig større med træning, kost og kærlighed. Det er ikke fordi, jeg synes at der er noget som sådan galt med at få implantater eller fedt indsprøjtninger. Det er din krop, du må gøre hvad du vil med den (også selvom de valg du tager, er reproducerende af de kropsidealer vi har i samfundet). MEN jeg synes dog, at det er ret ærgerligt når man SKAL se ud på en bestemt måde for at være en “rigtig krop” og jeg synes at det er SUPER ærgerligt, når vi alle sammen begynder at ligne hinanden mere eller mindre.

HEYA kropsdiversitet!

Nåh nu til en nyhed, der havde jeg postet den i går, 100% var blevet taget for en arilsnar:

Jeg er veganer!

Processed with VSCO with a5 preset

Bare fordi man spiser vegansk skal det ikke være kedeligt! I går tog jeg forbi NiceCream i Elmegade og nød lækker vegansk is i solen 🙂

Min ven Simon, som jeg har læst på psykologi med, har udfordret mig til at deltage i Veganer Udfordringen (ja, det er den Beyonce, Jay Z, Dj Khaled og Oprah også lavede).

Kort sagt: man spiser vegansk i 22 dag, og herved bidrage til en mere bæredygtige, dyrevenligt og sundere verden.

Se mere, få hjælp eller start selv med på udfordringen HER

Hvorfor vil jeg gerne spise vegansk i 22 dag?

Jamen, personligt vil jeg gerne udfordre mig selv og finde ud af, hvor stort et behov for animalske produkter jeg virkelig har, og hvor meget af det, der er normer og vaner.

Præcis som jeg selv “prædiker” om, at vi skal vågne op og tage bevidste valg “er dette sådan jeg ultimativt helst vil leve mit liv, eller gør jeg bare sådan fordi sådan har man altid gjort?!”.

Det er jo godt at practice what you preach ik 😉

Der er også nogle gode faktuelle grunde til, at jeg gerne vil være en del af veganer udfordringen.

I forhold til miljøet er der gode grunde til at spise plantebaseret.

17742558_10211378943603692_99644644_n

 

Produktionen af kød udleder 14,5 % af de samlede drivhusgasser og iflg. FN forurener landbrugsdyr i dag mere end hele den samlede transportsektor – inkl. al transport af varer. Ved at skrifte til en vegansk diæt kan DU (ja dig 🙂 ) nedbringe din udledning af drivhusgasser med to tredjedele (!!).

17741289_10211378943683694_1278032282_n

Produktionen af 1 kg. oksekød kræver over 15.000 l vand, så hjælper det jo ikke meget, at jeg går og slukker for vandet imens jeg børster tænder !!! Det kræver omkring 2000 l vand at producerer 1 kg hvede. Når du spiser en hamburger forbruger du ligeså meget vand, som at tage et brusebad HVER dag i 1,5 måned.

Samtidig er kødproduktionen den primære årsag til ødelæggelse af regnskoven.

17690757_10211378944163706_1393836841_n

Ift. dyrevelfærd vil jeg rigtig gerne udfolde det lidt mere i et senere blogindlæg, da min ven Simon havde nogle ret spændende pointer.

Så her kommer lige lidt kort fakta fra kampagnen:

 • Vi er alle imod dyremishandling, men størstedelen af det kød vi spiser kommer fra dyrefabrikker hvor dyrene aldrig ser solen eller mærker frisk luft.
 • Grise kastreres og får klippet halen uden bedøvelse.
 • Høns kan ikke strække vingerne, og får svitset deres fødder af ammoniak fra de store mængder afføring, de står i.
 • I mælkeindustrien bliver nydfødte kalve taget fra deres mødre, så vi kan drikke mælken. De kalder på hinanden i dagevis.
 • I æggeindustrien gasses hanekyllinger, når de er 1 dag gamle, fordi de ikke kan bruges til at producere æg.

Alt dette er samlet RIGTIG motiverende for, at leve vegansk de næste 21 dage og inkorporer nogle gode vaner, som jeg kan tage med mig videre. Jeg tror ikke, at jeg ender med at være totalt veganer efter de 21 dage – jeg har en stor forkærlighed for øko æg og øko kylling og fisk, men jeg vil gerne tage et skridt i den rigtig retning. Rom blev jo heller ikke bygget på en dag 🙂

BOOTYLove

 

 

 

 

 

4 comments

 • l

  fed dokumentar om det her er cowspiracy på netflix!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Og det er ikke reproducerende af kropsidealer at træne sin numse større eller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Det kommer lidt an på hvordan man ser på tingene.
   altså, traditionelt har kvindekroppen skulle være lille og fylde mindst muligt. Mandekroppen skal være stor og fylde. Derfor ser vi typisk kvinde gå på slankekur og mænd bygge muskler. Vi har de sidste 10 år set en ændring, ift. at man hylder kvinderkroppen med kurver, blandet andet en stor numsen.
   Lige pt. er det et ideal at kvindekroppen skal have en stor numse (dog parret med smalle lår, smal talje og et fravær af appelsinhud).
   Ideen om at træne kvindekroppen større er i sig selv normbrydende, fordi muskler og styrke traditionelt er maskuline træk.
   Ja, en stor numse stemmer overnes med de idealer vi pt ser, MEN jeg vil dog stadig mener at der er forskel på en stor og stærk numse (der forresten har en god del appelsinhud) og en plastisk kirugisk skabt numse, der er stor og glat, og har en visuel funktion, i modsætning til en muskel der er stor og derfor også funktionel til f.eks. når man lever af at danse (og ikke vil have skader).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Uanset motivet for at træne sin røv større fodrer det da føromtalte idealer, så synes det er mærkeligt kun at påpege den kunstige måde som ‘synder’. Ellers er jeg da enig med dig i at træning er endnu en frigørelse af og for kvinder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal mine implantater ud ??