Det er slut med kylling, jeg bliver veganer! Er det en forsinket aprilsnar ?!

Veganere er ikke alle sammen prædikende eller skøre :)

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Jeg har jo sagt ja til at deltage i #VeganerUdfordringen (#VeganChallenge), som min ven Simon, jeg har læst psykologi med, præsenterede mig for.

Processed with VSCO with t1 preset

This pic doesnt really have shit to do with being vegan, but I look cute and im in nature LOL

Meningen med denne her udfordring er, at skabe opmærksomhed omkring de veganske ideologier og tage et skridt i retningen imod en mere plantebaseret diæt.

Veganere kan godt have lidt et ry for at være lidt skøre, sådan nogen gør-alting-selv-og-spis-mærkelige-ting-hippier eller sådan nogen jeg-prædiker-et-bedre-liv-og-føler-mig-ovenpå-ekstremister som hende der, craycray lady veganer politet på youtube (ærligt hun er dårlig pr for sagen).

Denne her kampagne er ikke nogle af delene. Jeg tror ofte de er to stereotyper, der selvfølgelig findes nogle veganere der lever op til, er lavet af modstandere af bevægelsen for at svække budskabet og dennes troværdighed.

Jeg kan rigtig godt lide, at denne kampagne ikke er nogle af delene !

Jeg ser denne her kampagne som en mulig øjenåbner, der kan øge vores bevidsthed ift. de valg vi tager på daglig basis.

Se mere HER

Jeg tror f.eks. ikke jeg skal være 100% veganer efter denne kampagne, men jeg vil rigtig gerne nedsætte mit forbrug af animalske produkter, og inkorporer nogle gode vaner med nogle gode alternativer. Jeg er enig i veganismens pointer ift. at en plantebaseret kost er bedre for miljøet (især hvis man så også går op i CO2 udledning af de grøntsager man køber eller hvordan de er dyrket, så de ikke har fucket regnskoven op også).

Det at du spiser grøntsager betyder dog ikke at du reder verden.

Det er selvfølgelig en kompleks sag, ift. at vore simple eksistens som mennesker og en måde vi lever på forstyrrer økosystemer. LÆS evt mere HER !

Jeg synes dog denne udfordring kan være en god måde at øge bevidstheden om vores valg ift. mad, natur og etik.

Jeg er også enig i de pointer, jeg er blevet præsenteret for, ift. dyrevelfærd og etiske overvejelser omkring vores kapitalisering af levende dyr. OG sidst men ikke mindst har veganismen nogle rigtig gode feministiske pointer, i mine øjne, som jeg gerne vil uddybe i et senere blogindlæg.

Jeg vil slet slet slet ikke påstå at jeg er fuldt oplyst om vegansime, da jeg ikke har researchet dette emne i dybten. Der er masser af ting jeg ikke ved noget eller nok om, men hvad jeg har mødt af info indtil nu virker i min hjerne logisk.

Det skal også lige tilføjes, at jeg i forvejen er gået lidt af vejen.

Jeg spiser ikke mælkeprodukter, da jeg ikke kan tåle komæk. Det er derfor ikke så stor en omvæltning, da jeg er vant til soya og ris mælk til min morgenmad. Gedeost er ret lækkert, men også lidt en luksus for mig (brød med plantesmør og gedeost er min guilty pleassure, men ikke en del af min hverdags rutine).

Jeg spiser heller ikke “rødt” kød, altså ko, gris, får osv. Da jeg fordøjer det dårligt.

Så kødalternativer som tofu, quorn eller soya granulater er en integreret del af min madlavning, hvilket gør denne udfordring en del nemmere.

Det der bliver svært for mig er at undvære ÆG, KYLLING og FISK!
Det er alt sammen ting jeg spiser ret meget af i min hverdag, især når jeg kommer forbi Chicks By Chick på Vesterbro 🙂

De sidste 4 dage har ikke være MEGET anderledes end hvordan mine spisevaner normalt er, når jeg selv laver mad. Keyword her er LAVER.

Når jeg er doven (hvilket er det meste af tiden) gider jeg ik lave noget, og så er det lidt mere besværligt (jeg kan ikke længer bare spise en dåse tun til aftensmad).

Grøntsager er klart mest interessante når man tilbereder dem, da jeg synes godt det kan være lidt kedeligt at spise mig mæt i salat.

img_5735

Det har vist sig lidt mere besværligt når jeg er ude.

Almindelige cafeer og takeaway steder har ikke lige det mest veganer venlige udvalg. 🙁

Nikita har også sagt, at hun ik gider gå ud og spise med mig mere, da hun allerede synes jeg var besværlig i forvejen LOL.

Jeg frygter også lidt at holde påske i jylland. Både fordi jeg skal gå glip af æg og fisk, men mest fordi jeg skal forklare min ærke jyske bedstemor, at der nu er endnu mere af hendes mad jeg ikke vil spise.

Så opsummerende, går det sgu meget godt her i Vege-land, men jeg skal tage mig sammen og købe ind og lave mad, for det gør livet nemmere (og billigere) for mig selv.

Nåh ja, jeg har prøvet nogle veganer erstatningsprodukter såsom “cream cheese” og “chedda style” ost. Cream cheesen var helt udemærket, men osten smagte ikke af noget. Tilgengæld er “smørbar” nok den bedste erstatningssmør jeg har fundet.

2017-04-02-20-21-46

Erstatningsprodukterne er også ret dyre, så tror jeg skal lave noget grøntsagsmad i stedet og give det noget god smag 🙂

BOOTYLove

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er slut med kylling, jeg bliver veganer! Er det en forsinket aprilsnar ?!