How to survive Roskilde - når man er en QUEEN!

Men er “neger jokes” da ikke sjove?!

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Jeg læste i morges, en artikel hvor min girl Mary udtaler sig i Berlingske om et nyt P3 program LÆS HER

Dette program handler om, at lytterne kan ringe ind for fortælle de jokes, som man normalt ikke må fortælle. Racistiske, sexistiske, nedværdigende osv. jokes.

»Der er en del forbudte vittigheder. Der er de sexistiske, racistiske. Dem, der er ubehagelige. Dem, du ikke kan fortælle til en familiefest. De findes, og det kan jo være, at Danmarks bedste vittighed gemmer sig blandt dem. Vi har fået stemplet en tilladelse af vores chef Adam Duvå Hall og en advokat, så man de næste 15-20 minutter kan indlevere alle de jokes, der er langt over grænsen. Du får ingen bøde, bemærkning eller noget. Vi tager imod og arkiverer dem pænt i skuffen, og så lover vi, vi aldrig mere taler om dem. Der er altså frit lejde til at aflevere de forbudte jokes hernede på kontoret, hvis man ligger inde med sådan en

 

2017-07-12-20-47-15

Mig der har det sjovt, uden at det skal være på bekostning af en minoritet 🙂

 

Jeg forstår sgu godt at Mary er pissed, jeg er også pissed! Som Mary udtaler til Berlingske, så er det to hvide mænd, der laver radio hvor de nedgøre minoriteter.

»Hvad er ligheden mellem en neger og en motorsav? De arbejder begge to bedst med en kæde på,« mens en anden lytter, Christoffer, langer ud efter en kendt personlighed, nemlig Jørgen Leth:

»Jeg har en joke om Jørgen Leth. Han ligger og knepper en thailænder bagfra, så banker hun tænderne op i sengegavlen og flækker to tænder. Så siger han ‘hov hov, jeg skal nok betale for nogle nye tænder’. Så kigger hun på ham og siger: ‘det er bare mælketænder.’«

Og de her jokes er jo NETOP ikke jokes som ingen nogensinde fortæller, udtagen i dette radioprogram. Det er jokes som alle mulige mennesker hele tiden fortæller. Og ved at give dem endnu mere plads i vores samfund, i form af et DR radioprogram, så legitimerer vi denne måde, at tale og lave “sjov” med andre.

Humor er super nice og en god, effektiv og sjov måde at bekæmpe den ulighed, der er i vores samfund.

For det er jo selve pointen. Disse slags jokes er ikke sjove. Racisme er ikke sjovt. Sexisme er ikke sjovt.

Og selvom du personligt ikke ser dig selv som hverken racist eller sexist (og sikkert synes at du siger disse ting med charme og et glimt i øjet) så er DU med til at reproducerer og holde denne tanke gang i live.

For de her “jokes” er jo ikke hevet ud af den blå luft. De italesætter en strukturel ulighed, der har været OG stadig er til stede i vores samfund. Det er ikke sjovt, det er virkeligheden for rigtig mange mennesker.

Jeg mener personligt ikke, at svaret er en tabuisering af ord, som man kan se i USA eller f.eks. i Sverige.

Jeg tror at ord har magt, og man fjerner ikke denne ved at gøre dem forbudt, man styrker den tilgengæld.

Det jeg dog ville ønske var, at vi sociale arbejdede aktivt og bevidst på, at konstruere disse “jokes” som ikke-sjove. For det er hvad de er.

Så når du hører din onkel, din kollega eller ham nede i køen i netto sige: ved du hvorfor kinesere er gule?

Så vend dig om, kig på ham og sig: Det der er ik sjovt. Det er fucking kikset, plat og en måde at opretholde uligehed i vores samfund. Helt ærligt, hvis du vil være sjov så gør dig lidt umage, i stedet for at gøre det på andre bekostning. Stop med det det!

LUK ned for den slags.

Hyggeracisme ER racisme. Der findes ikke en “light” version, der er ok, fordi du ikke rigtig mener det.

Min veninde fortalte, at første gang hendes og hendes familie skulle møde hendes kæreste (som tilfældigvis er afrodansker), så sad de efter middagen og spiste flødeboller. Min venindes søster kigger på kæresten og siger: ej, er det der ikke kannibalisme. Alle griner. Inklusiv kæresten.

Det har nok ikke været verdens mest autentiske grin han kom med. Det er ikke sjovt, det er ikke hyggeligt, det sætter et andet menneske i en super ubehagelig position. Hvorfor er det nødvendigt?!

Hvorfor er det sjovt, at gøre andre utilpasse?

Kan vi arbejde på at konstruere et “sjovhedsbegreb”, der ikke nødvendigvis tager udgangspunkt i, at minde folk om, de forskellige magtpositioner vi indtager.

BOOTYLove

Ps. Det er hverken sjovt eller cool at være racist, så stop det.

 

1 comment

  • Fucking preach! Enig i hvert et ord og meget vigtigt at gøre opmærksom på. Det halvhjertede skjold ‘det er jo bare for sjov’ holder på ingen måde. Jeg får bare altid at vide, at jeg er en sur akademiker kost, når jeg snakker om den indvirken, som ord kan have på strukturer (og vice versa), men nej, jeg skal sgu ikke ‘tage en joke’ på bekostning af andre – slet ikke minoriteter. Nej tak.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

How to survive Roskilde - når man er en QUEEN!