#MeToo - Til ham som forgreb sig på min krop

10 grunde til at jeg ÆLSKER min menstruationscup

#Sponsoreret af OrganicCup

Hey Twerklings & BOOTYLovers

Som jeg har talt om før, bruger jeg menstruationscup, og jeg er SÅ glad for det! Jeg fik min i fødselsdagsgave for 1,5 år siden af min gode veninde Lene, og det er faktisk ikke en overdrivelse, når jeg siger, at det har revolutioneret mit liv som kvinde.

img_1916

Derfor kommer nu: 10 grunde til at jeg ÆLSKER min menstruationscup:

12 timer!

Det aller aller aller bedste ved en Menstruationscup er, at den kan sidde i 12 timer!! Ergo behøver man ikke rende rundt og være bekymret om, hvornår man skal skifte sin tampon, om man bløder igennem eller om man har fået nok tamponer/bind med på farten. Man sætter cuppen i om morgenen og skifter igen før man går i seng. Easy Peasy! Cuppen kan indeholde 3 gange så meget som normale bind og tamponener, og det er kun en gang lykkedes mig at fylde min helt op (men der var jeg ret stolt!).

Den er god for miljøet

I modsætning til bind og tamponer, der jo bruges en gang og så smides væk, kan cuppen holde i mange år. Man sparer derfor miljøet for en masse affald. I gennemsnit bruger en kvinde ca. 11.000 bind eller tamponer i løbet af hendes liv, det svarer til ca. 30 kg. affald. Cuppen = 30 gr. affald. Så der er ret stor forskel på 11.000 bind/tamponener og et par cupper i løbet af et liv.

Jeg sparer penge

Udover at være god imod miljøet, så sparer man jo også selv en del penge på at købe en cup en gang, ift. at købe bind og tamponer hver måned. Det er jo altid dejligt. Jeg vil dog IKKE anbefale at købe de biligste cupper online. Gå altid efter en, der er økologisk, hvilket leder os videre til næste punkt!

Den er god for fissen!

I modsætning til normale bind og tamponener indeholder min menstruationscup INTET blegemiddel, lim, parfume, lotion eller andre kemikalier, som slet ikke hører til inde i kroppen. Den udtørrer heller ikke slimhinderne, som jeg synes tamponer tit kan gøre. Det er fordi 1/4 af den væske en tampon absorberer, faktisk er nødvendig for at holde balance i underlivets naturlige flora og bevare den naturalige PH-balance i fissen.

Jeg kan onanerer/ have oral sex meget nemt

Denne her grund har jeg ikke hørt nogen skrive om, men den er altså super vigtig for mig!

Ikke at man IKKE kan, hverken onanere eller have sex når man har menstruation, det kan bare godt være lidt grisset. Ikke som i at menstruation er ulækkert, mere som i at blod er fucking dramatisk i farven, og så skal man til at skifte sengetøj og vaske (træls).

Jeg har aldrig brudt mig om at have bind på, så jeg sov faktisk med tampon før i tiden. Fordi tamponen suger alt væske i skeden, synes jeg altid, det var nederen at onanere, når jeg havde mens, fordi man var jo helt tør. Cuppen stopper kun for den væske, der findes oven for, hvor den sidder. Derfor kan man godt udskille sekreter og blive våd. Det er derfor langt nicere at onanere, mens man har menstruation. Samtidig sidder cuppen godt nok fast til, at jeg har modtaget oral sex med den flere gange. Igen, self kan man have oralsex, når man har menstruation (det er altid hverken ulækkert eller farligt) men det kræver tit lidt mere oprydning 🙂

Jeg har fået et bedre forhold til menstruation

Da jeg var yngrer, brød jeg mig ikke om OB tamponener, fordi dem skulle man selv sætte op. Det var både lidt svært, men også ideen om, at have fingerene langt oppe i fissen når man blødte, synes jeg var ulækkert. Menstruation var noget, man helst ikke skulle i kontakt med. På samme måde som at reklamerne for bind og tamponener altid brugte klinisk blå væske, når de demonstrerede sugeevner.

Det er jeg altså kommet over med cuppen. Nogle gange har jeg stået med en halv hånd oppe i mig selv, fordi min cup drillede med at folde sig ud. Og ja, man får blod på sig. Og når man trækker en helt fyldt cup ud, kommer man i nærkontakt med ens menstruationsblod. Og det synes jeg, har været rigtig rart. Jeg har fået et meget bedre forhold til min menstruation. Jeg tænker ikke mere, at det er ulækkert, uhygiejniske eller at det f.eks. lugter. Ja, kroppen lugter, og ja blod har en lugt, men det er ikke en negativ ting, sådan er det bare.

Tilgengæld lugter blod i menstruations cuppen anderledes end det i tamponer og bind, fordi det bliver holdt inde i kroppen ved 37 grader. Derfor bliver det ikke gammelt, sådan som det gør i en tampon eller i et bind. Det er derfor langt mere hygiejnisk at bruge en cup.

Jeg glemmer ikke min ekstra

Jeg har før stået i byen og manglet en ekstra tampon, pis! Men cuppen har jeg jo med mig. Den skal jeg bare tage ud, tømme, skylle (hvis der ikke er vand inde ved toilettet tørrer jeg den bare) og så sætte op igen. Bum super nemt.

Den er nice, når man er aktiv

Jeg kender godt følelsen af, en tampon der er ved at glide ud… det er nedtur. Eller de få gange jeg havde et bind på, hvor jeg hele tiden var opmærksom på, om det sad rigtigt eller var røget af. Fordi cuppen sidder fast med vakuum, så sidder den altså fast! Man skal nogle gange lirke den lidt ud, især når den er fyldt, for hvis man hivet til og der er vakuum, siger det SVUB, og der er blod over det hele lol.

Når først man har teknikken er det nemt

Ok, jeg indrømmer, at man lige skal øve sig lidt i teknikken. Men det skulle jeg også med tamponener. Jeg kiggede videoer med tekikker på youtube, da jeg fik min, og synes personligt, at foldemetode 2 er nemmest!

MEN det skal lige siges, at cuppen altså ikke bare folder sig ud når den er oppe i min vagina. Der skal jeg lige prikke til der, hvor den folder, får den helt folder sig ud og laver vakuum. Og der skal altså være vakuum før det virker, eller lækker den.

Jeg har flere veninder, der har bakset lidt med det i starten, hvor de krampede lidt op, eller blev så nervøse, at den var svær at få op. Øv dig, når du har god tid, evt når du ikke har mens (imodsætning til tampon kan den bruges, når du ik har mens, og evt sættes op dagene op til du tror, du får den, hvis du er bange for ikke at have den på dig.)

Jeg glemmer, at jeg har menstruation

Den sidste ting jeg vil sige om, hvorfor jeg ælsker min cup, er faktisk også den dårligste ting. Jeg glemmer simpelthen nogle gange, at jeg har menstruation. Så ender min cup med at sidde der i 18 eller 20 timer i stedet for 12. Det er ikke farligt ligesom med tamponer, hvor man kan få en infektion, fordi at mens blodet ikke kommer i kantakt med ilt (pga. vakuum), og derfor er cuppen antibakteriel. MEN den skal jo helst ud hver 12 time. Det siger dog noget om, hvor behageligt, og ubesværligt det er med cuppen, og det er jeg super glad for. 🙂

Jeg håber i har fået mod på at give det et skud 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

 

Jeg selv bruger OrganicCup, som jeg er super glad for. Deres cup koster 179 kr

Med koden: TwerkQueenLouise får i gratis fragt hos dem.

KØB HER

BOOTYLove

PS. Jeg har selv en spiral og det kan man SAGTENS bruge sammen med cuppen!

 

 

 

 

2 comments

 • Louise

  Jeg er jomfru, og er derfor lidt nervøs for, at der simpelthen ikke “er plads” til at sætte cuppen op (hvis det giver mening?). Tror du, det vil være et problem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Hey Louise (sejt navn)
   Altså om du er jomfru aka har haft penetrerende sex før har ikke rigtig noget af gøre med om der er plads.
   Myten om at du har en hinde, der springer når du har penetrerende sex (og derfor skulle der være mindre plads før man har penetrerende sex) er …ja en myte, og altså ikke sand!!
   Tjek gerne op på viden her inde på sex og samfudn
   http://www.sexogsamfund.dk/Files/Filer/Sex%20og%20Samfund/Klar%20Besked%20%20i%20PDFformat/Moedomspjece.pdf

   der kan være mere plads efter man har født, men det er også det.
   Så jeg siger giv den lods med en cup !!

   KNUS
   PS. Ligesom med tamponer kræver det liidt øvelse at få den på plads og få styr på teknikken. Så sørg for du har god tid de første gange (øv evt hvor du ik har menstruation) og sørg for at være afslappet.. vhis du stresser (evt over tanken om at der ikke er plads) kan du godt spænde op go gøre det svært 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#MeToo - Til ham som forgreb sig på min krop