Er jeg illuminati ? Beviserne taler for sig selv !!

Kan plantefars erstatte en bøf ??!

Hey Twerklings og BOOTYLovers

December er en dejlig måned, ikke mindst pga. alt den lækre julemad. MEN det betyder også at jeg har spist en del mere animalske produkter end jeg plejer: And, fisk, ost og ikke mindst SOVS.

SÅ for at lave balance i systemet (for min krop, miljøet og ikke mindst dyrenes skyld) har jeg besluttet at holde Vegansk Januar #Vegarnuary!

Jeg tog sidste år #Veganerudfordringen, hvor man før masser hjælp til at starte op til at finde gode alternativer for den mad man normalt spiser og man bliver et del af et fællesskab, hvor man altid kan stille spørgsmål. Det var en rigtig god oplevelse, og for lige at skyde nogle af de der veganer-skræmme billeder der findes ned: Så er der altså ikke nogen af dem som er råber, prædiker eller er ekstreme. Det er super søde, sympatiske og oplyste mennesker. TJEK DET UD HER!

Men #veganuary er ikke så svært, for nu har jeg allerede fået indarbejdet nogle gode veganske vaner og så er der jo kommet MASSER af gode produkter ud i alle butikkerne.

Processed with VSCO with a5 preset

Ja, det er det niveau vi ender på når mig og min far er i køkkenet sammen 🙂 En Homage til Amanda Collin og hendes kødpenis i Soundvenues video.

Et af de produkter, som ALLE har talt om er Naturli’s plantefars. Det er et køderstatningsprodukt lavet på Soya, hvede og karljohan svampe, som skulle smage, opfører sig og have samme tekstur som hakket oksekød.

Processed with VSCO with a5 preset

Naturli’s plante mayo kan VARMT anbefales til at smører på bollerne. Jeg er også fan af at bøffen får et skvæt tabasco 🙂

No shit, så har jeg jagtet plantefars i flere dage. Samtlige butikker har haft det udsolgt (hvilket er så sejt!).

Men i dag stod jeg op kl tidligt og væltede ned i Netto.

Nu skal min papa og jeg lave burgers.

Jeg har ikke spiste oksekød i måske 10 år, så Papa skal hjælpe mig med at vurdere bøfferne. Og med at lave dem rigtigt LOL.

Jeg har hørt fra flere veganere at man ska ælte og  krydre farsen godt. Vi forsøgte os med lidt forskellige ting.

Salt, pepper, fint hakkede løg, lidt citron (for syren) og lidt sød chilli pebber virkede rigtig godt. Vi æltede krydderierne ind i farsen, inden vi lavede bøffen og lagde den på en kold pande, på middelvarme. Til sidste skruede vi op for varmen, sådan at stegeskorpen blev sprød.

Pas på med at tilføre for meget væske til farsen (vi prøvede med lidt spicy ketchup – det blev et smattet omgang)

Processed with VSCO with a5 preset

Det krævede et par forsøg at få en fornemmelse for, hvordan bøffen skulle steges for at blive bedst muligt.

Jeg anbefaler at man laver en enkel bøf af gangen den første gang, og lige vurderer den, sådan at man kan lave ændringer på de næste man laver.

Processed with VSCO with a5 preset

Nu kommer the million dollar question :SMAGER DET AF KØD??

ALTSÅ, nej det synes jeg ikke og det synes Papa heller ikke (og han burde vide det). Kød har en skarp, lidt metallisk smag af jern/blod, og det synes jeg ikke plantefarsen har. Det har en lagt mildere smag (derfor giv det godt med tabasco). MEN jeg synes det smager udemærket, og det opfører sig fint som en plante-bøf i en burger, især når man giver det noget krydderi.

Nu har jeg heller aldrig været vild med smagen af hakket oksekød.

Hvis man gerne vil have det til at være mere kød-agtigt ville jeg foreslå at bruge det i lasagne eller spaghetti og kødsovs. Det er lagt nemmere at ligne kød, der smager af krydderier og sovs end kød alene (som en bøf).

Jeg synes det er et sejt foretagende især hvis det kan få nogle mennesker, der normalt ville købe kød, til at købe et plantealternativ. Så ud og få fat i det, og prøv det af!!! Og skriv jeres meninger eller gode fif i kommentarsporet 🙂

BOOTYLove

 

 

2 comments

 • Peter

  Mænd må ifølge dig ikke råbe store patter, og synes det er det samme, som at råbe store negerpik, men du må gerne forme store pikke af alverdens ting, mærkeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AagePK

  Hvordan kan noget plantekød være sejt, når det ikke er der??? 😉 🙂 😉
  Sorry, ku’ikk’la’vær’! Jeg er gammel 8som i “meget gammel”! skolelærer. Som hjemkundskabslærer arbejdede vi allerede i 1982 med extruderet soyaprotein, som vi brugte i vegansk køkken, når mine elever også lige skulle prøve det; min engelske veninde Susan fra Biokol, et økologisk kollektiv lige ved siden af her på Ærø, kom også med mange gode opskrifter. MEN: via min uddannelse blev jeg også klar over, at man skal være ualmindeligt godt kendt med varerne for ikke at få mangelsymptomer, især de essentielle aminosyrer kan drille ved deres fravær. Når jeg er i Tamil Nadu, Sydindien, får vi stort set kun veg-mad, og de klarer sig udmærket: ungerne er sunde, kvikke og fulde af charmerende numre: et sundhedstegn. Men de får altså også en del fisk og æg ved siden af. Så tjek din mad grundigt, så du ikke går i fælden. Det gælder især, hvis du planlægger at blive gravid!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg illuminati ? Beviserne taler for sig selv !!