Mit søndags outfit

Må man ryste røv i guds hus? Jeg gør det i hvert fald…

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Facebook har jo den geniale funktion, hvor du bliver mindet om hvad der skete dagen i dag.

For mit vedkommende er det i dag 3 år siden, at jeg twerkede i Vatikanet !

Både udenfor i Vatikanet og i Peters Kirken. Se videoerne nedenfor.

#TwerkingForJesus

Som du kan se på slutningen af videoen fra Peters Kirken  kommer der en pige hen imod mig. Hun var amerikaner og jeg husker ordret hvad hun sagde:

This is a place of prayer, what your doing is highly inappropriate! Please stop.

Det var mere eller mindre samme reaktion jeg fik, da jeg lagde videoen op online.

Folk blev bare meget meget mere sure end den stødte amerikanske pige.

En traditionel måde at gøre sådan et oprør, er jo ved at dukke op foran Vatikanet med et banner og holde en demonstration. Eller man kan skrive et debat indlæg om, hvorfor det egentligt ikke er muligt at have en kvindelig pave ?

Men jeg valgte altså at udleve min aktivisme på en lidt mere utraditionel måde inspireret af Pussy Riot.

Nemlig ved at performe min ret til en frie kvindekrop og seksualitet i Vatikanet igennem at twerke og så tvinge min fætter og kusine til at filme det, så jeg kunne lægge det op online.

Og det var noget folk reagerede på – langt mere end et banner eller en klumme.

skaermbillede-2018-05-16-11-00-26skaermbillede-2018-05-16-10-58-51 skaermbillede-2018-05-16-10-59-03  skaermbillede-2018-05-16-10-59-18 skaermbillede-2018-05-16-10-59-52skaermbillede-2018-05-16-10-59-23    skaermbillede-2018-05-16-10-59-56 skaermbillede-2018-05-16-11-00-07 skaermbillede-2018-05-16-11-00-13 skaermbillede-2018-05-16-11-00-20  skaermbillede-2018-05-16-11-00-32 skaermbillede-2018-05-16-11-00-40 skaermbillede-2018-05-16-11-00-47 skaermbillede-2018-05-16-11-00-56 skaermbillede-2018-05-16-11-01-04 skaermbillede-2018-05-16-11-01-46

Det interessante ved disse menneskers reaktion er, at de har helt ret i den måde, de har aflæst min sociale adfærd, ud fra de normative sociale normer.

Ja, det at twerke hører ikke til i en kirke – det er både upassende og respektløst.  Men nu handler min performance jo netop om at udfordre disse sociale regler.

Engang blev det anset upassende, respektløst og uanstændigt at kvinder tog en uddannelse eller at sorte mennesker og hvide mennesker sad ved siden af hinanden. Det er sociale normer vi har konstrueret og derefter dekonstrueret fordi vores syn på verden ændrede sig.

For at opdage sociale normer kræver det tit, at de bliver brudt. På den måde opdager vi alle de ting vi “bare gør” fordi “sådan er det bare”.
Og når man så har opdaget dem, kan man begynde at tage stilling til om det burde være sådan, eller om det måske heller skulle være på en anden måde.

Men hvorfor er det så upassende at jeg ryster med numsen i denne kirke ?

Nu er jeg ikke kristen, men hvis jeg var ville jeg nok sige noget ala: Hvis gud har skabt alt, så har Gud også skabt mig, min krop og derfor også min numse. Hvordan kan det jeg med glæde udtrykker med min krop nogensinde var upassende i Guds hus. Det er vel lige så meget en hyldest til Gud som at sætte sig ned og tænke på Gud eller folde hænderne og sige Guds navn?

Hvorfor skulle din (læs: den amerikanske piges) måde at tilbede Gud være bedre eller mere rigtig end min?

Nu er jeg dog ikke kristen.

Jeg har det generelt ret svært med kristendommen, især den måde denne bliver praktiseret i Vatikanet.

Jeg har f.eks. et grundlæggende problem med Kristendommens kvindesyn. Lige meget hvor meget næstekærlighed der prædikes, kan jeg ikke acceptere, at hele religionen er bygget på ideen om, at kvinden syndede, og derfor er vi forvist fra paradisets have?

” Hvem har fortalt dig, at du er nøgen? Har du spist af det træ, jeg forbød dig at spise af?  Adam svarede: Kvinden, du satte hos mig, gav mig af træet, og så spiste jeg. Gud Herren spurgte så kvinden: Hvad er det, du har gjort?… Til kvinden sagde han: Jeg vil gøre dit svangerskab plagsomt og pinefuldt, i smerte skal du føde børn. Du skal begære din mand, og han skal herske over dig….
Og den del med, at mænd skal herske over kvinder, får jeg det også lidt stramt over. Det giver mening som et historisk vidnesbyrd om den tid og det samfund, men jeg har svært ved at se, hvordan man kan fortolke det anderledes i et ligestillet samfund.

Jeg har det på samme måde stramt over, at jeg i kirker i Rom og Firenze blev bedt om at dække mine skuldre, arme og bare ben. Det bliver italesat som noget, man gør af ”respekt”, men i det ligger også forståelsen af dele af kroppen som ”respektløs” eller syndig. Jeg har det meget svært ved fællesskaber, hvor min krop bliver gjort forkert, og jeg har svært ved at forstå, at sådan en forældet tankegang får lov til at leve i 2018.
Respekt er i min verden en two way street: hvis jeg skal respektere din religion, hvorfor skal du så ikke respektere min krop ?

Det ville kræve en massiv makeover af Kristendommen, hvor man f.eks. kunne starte med at give historien om Adam og Lilith lidt mere plads i Biblen.
Lilith var Adams første kone, der ikke var skabt til, at han skulle herske over hende. Lilith var en selvstændig og handlekraftig kvinde med sin egen seksualitet, og derfor bliver hun selvfølgelig portrætteret som en dæmon. Kunne man skrive hende ind som en modvægt til Eva-historien, ville vi være et skridt tættere på en religion, der ikke byggede på undertrykkelse af kvinder, deres kroppe og deres seksualitet

Vatikanet er i mine øjne noget af det tætteste vi kommer på en manifestation af patriarkatet.

Den måde man i århundreder har kontrolleret og undertrykt kvinder fordi dette var “Guds ord” synes jeg faktisk gerne man må gøre oprør imod.

Derfor synes jeg personligt at det er SUPER passende at twerke i Guds hus 🙂

BOOTYLove

 

17 comments

 • Louise Pølsen

  Lad os bare være ærlige… Det handler jo ikke om ligestilling det her, men om dit helt ustyrlige behov for opmærksomhed.

  Du er en sand Martin Luther King..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Som du selv nævner gentagne gange “jeg er ikke kristen, men..”
  Kan du ikke allerede selv høre det der? Du har måske en snæver forståelse af, hvad tro eller religion er, men du har ingen følelsesmæssig tillnytning til det. Prøv at åben op for dine skyklapper og tag det til dig i stedet for at komme med lange undskyldninger og forklaringer på, hvorfor du gør som du gør. Jeg er selv en stærk feminist, men også meget stærk i min tro som kristen (ikke katolsk), og det gør mig virkelig trist, at en person som dig, får så meget medietid. Du vil gerne have, at folk får et bredere og klarere syn, men du vælger også selv at se sort/hvidt på tingene. Det er okay at erkende, at man har begået en fejl eller to, det gør vi alle sgu.

  Der er så mange steder du kan twerke lige så tosset du vil, så hvorfor kan du ikke acceptere, at der er nogle steder, hvor folk gerne vil være fri for det?
  Jeg er da enig med dig i, at det er virkelig fjollet, at en kvinde ikke kan være pave, men giver det os andre retten til at bespotte et helligt område? Hvad med islam? Har du lyst til at tage en burka på og twerke i den? Det håber jeg i hvert fald ikke.
  Kirken – og især Vatikanet – er for katolikker ikke kun et fysisk sted, men også er symbol.
  Du nævner selv næstekærlighed – og hvis du ikke er tilfreds med hvordan folk i dag bærer sig af med at føre det ud i livet, så vær et eksempel på det selv. Man bekæmper ikke ild med ild.
  Jeg synes virkelig, at du godt kunne være bekendt at fjerne videoerne og eventuelt undskylde, men det er selvfølgelig op til dig.

  Endvidere, så er det ikke kun kvinder, der skal dække sig til inden de træder ind i en katolsk kirke – mænd skal også. Katolisisme er mere from end den generelle kristendom, og det er også okay, hvis de selv er tilfredse og trygge i det. Det gør jo ikke noget, at alle ikke har lyst til at twerke, men det er også fint, at det er den måde, du udtrykker dig på. Vi er alle sammen forskellige, og vi bliver også nødt til at acceptere de grænser, vi hver især har. Der er INTET galt i at være seksueltfrigivet, men der er noget galt i, at skabe unødvendig, bevidst blufærdighedskrænkelse.
  Jeg vil ikke komme med påstande uden belæg, men jeg har bare en fornemmelse af, du ikke ville kunne finde på at gøre samme i en moske eller lignende. Accepter folks religion, kultur, etnicitet og værdier, så længe de ikke overtræder menneskerettighederne.

  Og en lille fakta til dig – Lilith er slet ikke en del af Bibelen, fordi hun kun eksisterer i jødedommen. Hun er slet ikke en del af kristendommens tidslinje. Jødedom og kristendom har selvfølgelig nogle af de samme paralleller, men det er stadig helt bestemt to forskellige trosretninger. Det samme gælder islam – der er mange passager der både finder sted i koranen og i Bibelen. Det gør det ikke til den samme trosretning.

  Som tidligere nævnt i kommentarfeltet, så er jeg enig i, at du i denne situation burde kigge indad. Du kan ikke sætte dig ind i det følelsesmæssige aspekt, som tit og ofte er meget stærk i religiøse sammenhænge, og derfor mener jeg ikke, at du har nogen forståelse for de mennesker, du rent faktisk sårer og krænker. Der er ikke nogen grund til at kaste mudder efter hinanden, vi kommer ikke nogen vegne på den måde. Brug dine ord, din krop og viden fornuftigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SH

  I dit blog-post forsvarer du din kritik af kristendom over for en forestillet kristen udgave af dig selv; har du haft diskuteret din kritik med et rigtigt kristent menneske? Jeg foreslår at du opsøger en præst e.l. og snakker om din tolkning af kristendom; det kunne jo være at en præst er bedre rustet til at gøre dig opmærksom på din ateistiske privilegieblindhed 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Jeg har haft den diskussion mange gange med kristne mennesker – bla. min veninde, der er både kristen og feminist…
   BTW hvad er ateistisk privilegieblindhed er ???

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den undrende

  Og hvornår flytter denne feminisme og kamp for menneskerettigheder (ved at twerke) ind i den Blå Moské?

  Hvorfor ikke “performe din ret til en frie kvindekrop” i afdelingen forbeholdt herrer på Dortheavej?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   det er da også bare et spørgsmål om tid… men nu er jeg ikke lige kommer forbi hverken moskeen endnu..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Helt enig!
  Please don’t stop! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Hvorfor er du opsat på at gøre folk kede af det? Selvsagt eksisterer Gud ikke, for dig ihvertfald – så det er jo ikke han/hende du gør oprør mod, men derimod får du et kick ud af at gøre folk kede af det og oprørte over, at noget betydningsfuldt for dem ødelægges? Vi, der ikke bryder os om kirker og tro, kan jo passende holde os væk og dyrke vores selvvalgte frihed et andet sted. Du burde kigge lidt ind i stedet for kun ud. Det ville uden tvivl udvikle dig som menneske, i stedet for den meget snævre og ensporede kurs, du dyrker pt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Hvorfor blande dig i noget som ikke vedrører dig? Du er ikke kristen, du er ikke katolik, du er slet ikke troende. Dem der er det, accepterer den måde det er på, og hvis ikke må de/vi (jeg er selv katolik) gøre noget ved det. Man behøver ikke blande sig i alt. Og hvis du beslutter dig at besøge et sted, så respekter reglerne.. syntes endelig du er meget Nice, men der er heller ikke nogle grund til at overdrive og stikke næsen i alt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Jeg blander mig i ligestilling, feminisme og menneskerettigheder… og det kan du simpelthen ikke adskille den katolske tro fra.. som jeg skriver er vatikanet for mig en manifestation af patriarkatet go DERFOR blander jeg mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren

  Jeg er egentlig en af de mænd der satsede på at tage to års barsel med mit barn.

  Håber bare ikke jeg ville få sådan en som dig ud af det.

  Skal ikke have en datter der rejser hen til den anden ende af Europa for at være respektløshed overfor andres måde at leve på og bespotte deres private helligdomme.
  Håber ikke nogen som helst kommer til at se dig som en repræsentant af Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • "Linus"

  Godt at den amerikanske kvinde stoppede dig. Stor respekt til hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa Paabøl Christensen

  Du er simpelthen for SEJ! You go, gurl <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • thomas p clausen

  Glæder mig til at du praktiserer din dans og holdninger i en moske. Det burde kunne sikre dig global opmærksomhed. Det er selvsagt ikke sikkert du kommer til at opleve opmærksomheden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Peter

   Hvorfor begynde at sammenligne sig selv Pussy Riot, som har været i fængsel og har måtte flygte fra deres hjemland, når handlingen reelt set ikke har nogle konsekvenser for dig?

   Jeg synes, det vidner om en absurd, narcissistisk, måde at tænke på.

   Forstår heller ikke argumentet med at fordi alle regler er konstruerede, så kan vi bare gøre med dem hvad vi vil.

   Altså, hjemme hos mig, der har jeg nogle regler, jeg gerne ser overholdt, hvis ikke de bliver overholdt, så bliver man smidt ud.

   Hvorfor er det anderledes i en kirke – eller i en moske for den sags skyld? Jeg er med på, man gerne må provokere og være blasfemisk uden for kirken eller moskeen, men lad dem dog have deres religiøse forbydelse i nogenlunde fred og ro…

   Det er noget meget personligt for dem – jeg går jo heller ikke hen og klapper dig nogle personlige steder henne uden en eller anden form for indbyrdes konsensus om at det er ok

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit søndags outfit