Må man ryste røv i guds hus? Jeg gør det i hvert fald...

Mine 10 bedste råd til Barcelona

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Så er jeg hjemme efter en skøn og fantastisk tur til Barcelona.

Jeg har været i byen, på stranden, på museum, i kirke og spist og drukket alt muligt lækkert. Så jeg tænkte, at jeg ville dele hvad jeg har lært af tips og tricks på min første tur til Barcelona (ska siges med lesp!)

Mine 10 bedste råd til Barcelona

thumbnail_img_8125

1) Gå på Tinder
Det er faktisk mit bedste råd til at rejse alle steder hen…altså måske mest hvis du er single. Det er nemlig en fantastisk måde at møde folk, finde en guid og evt slutte af med en happy endning (det behøver man jo ikke 😉 ).
Jeg elsker i hvert fald at finde en ferie flirt, der kan vise mig rundt. Og en lille date i Barcelona er da ikke dårligt. Jeg havde en virkelig YOLO date. Min kusines kæreste var blevet dårlig, så de kunne ikke tage i byen med mig. Så hun satte en tracker på mig (for sikkerhedens skyld) og så tog jeg eller på club med en Tinder-date. Vi havde en helt vild sjov aften, og dansede hele natten. Så det var ikke dumt. YOLO

TO DO – download Tinder appen. Swipe Løs ! Det er både masser af lækre katalasnke mænd og turister fra hele verden  #BuffetenErÅben

2) Tag mange sko med!
Kombinationen af lækkert varmt vejr og en smuk by betyder altid min 15 km gang om dagen. Så det er ikke kun nok at have gode sko med (ikke dem der, der gnaver efter ½ dag) men også have forskellige gode sko med. Jeg havde taget to yndlings sneaks med – de viste sig desværre bare at slide lidt det samme sted, hvilket resulterede i store vabler på begge lilletær (jeg underlader lige at vedlægge et billede) LOL.
Heldigvis havde min mor vable plaster med og min kusine var udrustet med alle strørelser plaster og tape. Så vi blev alle bundet godt ind. Undtagen min mor – der kun har ultra grimme sko, men som selvfølgelig ikke gnaver!

TO DO – pak godt med forskellige sko ! og plaster !

thumbnail_img_8169

3) Se en FC Barca kamp!!
Lad mig lige starte her med at sige, at jeg ikke er vild med fodbold. Faktisk synes jeg, at det er ret kedelig. De bruger jo det meste af tiden på at løbe frem og tilbage. Det er for lidt aktion og drama for mit temperament INDTIL man ser det live. Live bold er fantastisk, fordi det er plads til mine Tourrette tendenser. Her kan man råbe, bande og skælde ud.
Vi var i Barcelona fordi vi havde givet min mor en billette til at se hendes idol Messi spille, i årets sidste kamp imod Real Socidad – hvor Barca vandt hele La Liga. Kampen synes total udsolgt på hjemmesiden da vi kiggede hjemmefra, men vi fik 4 billettet til en rimelig pris (dog ikke så tæt på som min mor) ved at købe dem i en blad-kiosk på gaden.
Det var den vildeste oplevelse. Jeg har aldrig oplevet så vild stemning! Det var både den kamp for de fik overrakt trofæet men tilfældigvis Iniestas sidste kamp. Så følelserne sad uden på tøjet hos de faste fans.
Jeg fandt ud af at 90% af sangene er de samme som her hjemme, og resten kan man sagtens synge med på, selvom man ikke kan spanks 🙂

TO DO – book billet hjemmefra på den OFFICIELLE hjemmeside (de andre tager store gebyrer) eller køb en billet i Barcelona . Hiv det gode humør frem og ta hele familien med. Man kan kører hele vejen til Camp Nou med Metro L3 og det er super nemt at finde (følg strømmen af blå/røde trøjer).

NB. der sælges ikke alkohol på stadion, hvilket er ærgerligt hvis man vil være fuld men lækkert fordi folk ikke er idioter elle aggressive som i dk.

thumbnail_img_8167

4) Drik masser af væske – læs sangria !

Ok, vi havde selvfølgelig lidt drama på turen og selvom både min mor og far lå søvnløs over at jeg var taget i byen med Tinderdaten, var det ikke det største drama. Min kusines kæreste fik hedeslag og dehydrerede og måtte faktisk få drop med væske. Selvom det kun var små 20 grader, bruger kroppen bare meget væske når man sådan trasker rundt hele dagen. Så husk at stoppe MANGE stedet, på små hyggelige fortorvs cafeer og bestil sangria !Der er heller ikke noget bedre en sådan en lille day-tipsy-ting.

TO DO – Min erfaring er, at jo mere turistet et sted, jo dårligere sangria. Så gå lidt væk fra stranden og op i de små gader og drik vin-saftevand. PS. drik vand til 🙂

thumbnail_img_8170

5) Spis fisk og skaldyr!

Der er jo super, super lækker mad fra havet i Barcelona. Jeg er personligt rigtig dårligt til at finde gode steder, og kan sagtens gå i en turistfælde (fordi de ser så hyyyyygelig ud) MEN min fætter er altid vel forberedt. Han havde denne gang fundet et FANTASTISK sted : La Paradeta. Det er ikke super hyggeligt, det ser faktisk sådan lidt kantine agtigt ift. indretningen MEN maden! Konceptet er, at man fra en stor buffet peger og vælger sin mad (ca 2 retter pr person): blæksprutter, kammuslinger, blåmuslinger, hjertemuslinger, knivmuslinger, rejser, hummer, små fisk, tun bøf osv.

Så bestemmer man om de skal fritteres eller grilles. Herefter finder man et bord og får en bipper. Når den bipper går man til disken (med sin kvittering), hvor man så får udleveret sin mad. Så er sindssygt lækkert og helt vildt billigt.

TO DO -gå på hjemme siden La Paradeta   og find den, der ligger tættest på jer. Tag jeres gode appetit med 🙂  NB: der kan være rigtig rigtig lang kø, så kom gerne lige ved åbningstiden (frokost er kl 14  og aftensmad kl 20) og vær tålmodig (i skal måske vente 10-15 min). Det er det hele værd.

barrio-de-gracia-barcelona

6) Chill på et torv.

Det er vigtig ikke at lave ALT for meget når man nu endelig er på ferie. Og selvom det er obligatorisk at se Gaudi huse, Piccaso museum og la sagrada familia kirken (omdøbt til La Sangria Familia eller Loyal to Sangria) så er det også vigtigt at chillaxe. Det gør man ret godt på et lille lokalt torv, med en to go kaffe eller øl. Mit yndlings er Placa del Diamant, der ligger i Gracia området. Det aller bedste ved det her torv var ikke dets hyggelig beliggenhed, den gode portugisiske kaffebar eller isbaren. Nej, det her torv var über underholdende, fordi det var en “day care”. Forstået på den måde, at der var en legeplads og samtlige bedsteforældre synes at hænge ud med alle deres små børnebørn. Og dem var der gang i!

Børnene udfoldede sig under semi-laissez faire forhold (man måtte ikke løbe ud på vejen eller spiller for høj koncert på skraldespands låget), hvor de ellers boltrede sig. Det bedste var de små børn, der spillede fodbold. De var pisse dårlige (ja, det er sgu begrænset hvor meget koordination en 4 årig har) men de har allerede adapteret attituden fra Ronaldo. Både i deres sejrsdans når de scorede (eller når de var glade for bare at ramme bolden) og når de smed sig på jorden i dramatiske smerte imitationer for at få dømt straffe af bedstefar. Når de opdagede at bedste ikke kiggede, rejste de sig bare op igen.

TO DO – trask op ad og find et hyggeligt lokalt torv i Gracia. Gå efter et sted med legeplads (sagt på den mindst creepy måde muligt).

7) Se den gotiske kirke.

Selvom Gaudi kirken jo er et must must, så minder den i mine øjne mere om et museum end en kirke. Den er super spændende men der er ikke, den der gode energi, der kan være i en kirke. Så jeg var rigtig glad for, at vi kom forbi den store Gotiske kirke (i det gotiske kvarter -duh). Ud over at det jo i sig selv er imponerende, at man har ku bygge noget så stort – og som stadig holder. Så er det en super smuk kirke, hvor man IKKE bliver tvunget til at dække sig til JUHUU!

Generelt var der ikke det samme krops-hysteri i byen som jeg har oplevet i Italien eller mere syd på i Spanien. Det er fordi den katolske tro i sin tid var en del af diktatoren Francos ideologi. Man har derfor oppe nord på, bevidst taget afstand til troen. Det er ret dejligt og afslappet synes jeg 🙂

TO DO – gå i det gotiske kvarter og find kirken. Den er gratis og ingen shamer dit tøj eller din krop. Ta evt en drink og en smule tappas på pladsen foran 🙂

thumbnail_img_8172

8) Finger på lynlås

Barcelona er kendt for sine mange lommetyve og jeg havde hørt en del skrækhistorier inden vi kom der ned. Min veninde fortalte om en gruppe romaer, hvor den ene havde grebet en mand om anklerne i metroen. Manden blev forskrækket og løftede armene op af lommerne, så røvede de andre alle hans ting. Vi blev heldigvis ikke bestjålet 🙂 jeg havde dog med vilje ikke taget nogle dyre tasker eller sådan fancy ting med, hvilket jeg var blevet anbefalet. Min mor kørte fuld penge-kat stilen og så konstant ud som om hun havde en lille topmave. Jeg havde dog valgt en mellemvej. Nemlig mavebæltet på tværs over kroppen Aka. Roskilde tasken. Den er stor nok til alt der er nødvendigt (penge, dankort, læbestift og en lille trøje) og grim nok til at ingen gider stråle den.

Et godt trick jeg lærte i Marokko er at holde en finger på lynlåsen, sådan at den ikke kan åbnes. Det sender et signal om, at man er bevidst om sine ting og på vagt. Det alene gør en mindre attraktiv at bestjæle.

TO DO – tænk dig om med dine ting, ISÆR i metroen!

thumbnail_img_8171

9) Gå på stranden.

Barcelona er nice og varm, gå ned på stranden. Også selvom det bare er 1 times tid. Der er luft, hyggeligt og dårlige drinks til overpris (så køb en cola lol)

Når du går ned langs med havnen får du også lov at reflektere lidt over fordelingen af livets goder når du kigger på kæmpe million yachts ved siden af afrikansk gadesælgere med kopi gucci, yeezy og grimme smykker. Not to rain on ur parade, men smukke byer som Barcelona er bygget på velstand fra koloniseringen og slaveriet.  Det hele virker ekstra makabert når de afrikansk gadesælgere alle står ved siden af absurd dyre luxus både. Klasse opdelingen af samfundet var langt tydeligere dernede. Især når Politiet lavede en performa razia og spadserede lidt op og ned af havnen, hvor de selvfølgelig ikke arresterede nogen, fordi alle gadesælgerne var løbet med deres ting på ryggen i store bylter.

TO DO – gå på stranden, drik en cola og overvej hvilke privilegier du er født med.

  thumbnail_img_8128

10) Gå i parken ved Triumf buen

Der er super chill! Der er det smukkest vandfald/ springvand, hvor der både for neden og oppe på toppen blev danset. Der var robåde til alle dem der sku do it for the gram og masser af små boder med is, kaffe og koldt vand. Og så var der jo også en masse skovture og børnefødselsdage, der var ret underholdende at se på.

TO DO – gå der hen. Medbring et tæppe og en frokost hvis du er pro, eller så bare gå der over og chill i det grønne 🙂

BOOTYLove

 

 

2 comments

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må man ryste røv i guds hus? Jeg gør det i hvert fald...