Min nye hobby er at skælde ud !!

Prævention er ikke bare fedt, det er livsnødvendigt !

#Dette indlæg er sponsoreret af RFSU og indeholder reklamelinks

Kære Twerklings og BOOTYLovers

I går var det “World contraception day” – altså præventions dag! Og det skal satme fejres!

Derfor vil jeg gerne dele denne kampagne fra RFSU #DearCondom, som jeg har deltaget i!

RFSU er det, der i Sverige svarer til “Sex og Samfund” men ud over at lave seksuel arbejde så laver også de kondomer, som størstedelen af os her i norden benytter.

Denne kampagne handler om at nedbryde tabuet ved at bruge kondom, ved bl.a. at italesætte nogle af de grunde til, at man ikke bruger kondomer. F.eks. at det kan være akavet at stoppe op og sætte på, at det er i vejen eller at det er pinligt at tale om.

HER kan i se hele kampagne filmen, hvor Noora fra Skam bl.a. også er med!! Og i kan købe RFSU kondomer, hvis i mangler 😉

Vi ved alle sammen at prævention er en fantastisk ting, også selvom vi ikke altid er helt så gode til at bruge det. Men konceptet er jo livsnødvendigt!

Før sikker prævention var der en reel risiko forbundet med hver eneste gang man havde sex – både ift. seksuelt overførte sygdomme men især også for kvinder, ift. at blive gravid. Derfor er prævention alt af gørende for, at man som menneske kan have sex for nydelsens skyld og ikke skal bekymre sig om konsekvenserne efter.

Som i måske har opdaget i mit indlæg om min KOBBERSPIRAL er jeg ikke den største fan af p-piller (eller hormon præventioner generelt) .

Både fordi de overhovedet ikke gjorde noget godt for min krop personligt men også fordi jordmødre har fortalt mig, at det er almen viden bland læger at de nedsætter kvinders sexlyst, kan øge risikoen for kræft og at de ødelægger slimhinderne i livmoderen. MEN derfor må jeg alligevel tage hatten af for, hvordan p-pillen ændrede kvinders liv og deres seksualitet, dengang den blev opfundet i 1966. P-pillen gav kvinderne kontrollen over deres egen krop ift. at styre om de vil være gravide, fordi den ikke afhænger af, om en partner lige har et kondom eller får det sat på. Nogle steder i verden er p-pillen stadig den eneste mulige prævention for kvinder, hvis de f.eks. ikke har lov til at beskytte sig – så bliver det lidt svært at smutte til lægen og få sat en spiral op. Derimod er det nemt at skjule, at man tager en lille pille hver dag.

I tredje verdenslande er fødsler den hyppigste grund til at kvinder dør før tid! Derfor er prævention (eller adgang til fri abort) ikke kun vigtigt ift. om han har lyst eller råd til at opfostre et barn, men som jeg nævnte før LIVSnødvenindigt !

Det jeg godt kan lide ved kondomer er, at de er ret nemme at bruge og for det meste også ret tilgængelige. Du behøver ikke bestille en tid hos lægen, du skal ikke spise en pille fast hver dagen og så kan jeg ISÆR godt lide, at det ikke kun er kvinden, der skal tage ansvar for beskyttelsen under sex – fordi sex jo er noget der sker imellem flere parter!

Den afgørende grund til, at jeg sagde ja til kampagnen #DearCondom var dog, at RFSU koblede kondomet og #MeToo.

RFSU talte om, at selvom man kan være fuldstændigt opslugt at øjeblikket og ens lyster, så er det moment, hvor man lige stopper op og tager et kondom frem og sætter det på, et oplagt øjeblik til lige at sikre sig, at alle de involverede parter er med på og har lyst til, det der skal til at ske. Det er en naturlig breaker, hvor man lige tjekker ind og sikre sig at alle samtykker – og den tanke om kondomet kan jeg rigtig godt lide. Især fordi, den der lille pause altid bliver talt om som lidt irriterende og akavet.

Så det er da fantastisk at vender et akavat mood-breaker øjeblik om til at afgørende øjeblik, hvor man sikre sig at alle har lyst!

Hvis nogle af jer har lagt mærke til den pæne unge mand i videoen med mig, så er det den britiske rapper og producer

Adian Coker – som også synes at prævention er en ret fed ting 😉

 

BOOTYLove

Ps. Jeg er altid nysgerrig efter, hvad der virker bedst for andre!! Så hvad er dit bedste præventions tip ??

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min nye hobby er at skælde ud !!