Jeg har røvet et Franz Jäger pengeskab i weekenden :)

Jeg bor over for dig, skal jeg komme forbi så du kan lave tricks på min pik ?

Hey Twerklings og BOOTYLovers!

Sidste weekend modtog jeg denne besked sent om aftenen:

Den er desværre en ud af mange klamme og upassende beskeder jeg modtager – så som sædvanligt postede jeg den på min story, for at få den ud af systemet.

Men flere dage efter, kunne jeg stadig mærke at beskeden sad under huden på mig, fordi det var mere end bare det normale niveau af klam.

Jeg har hemmelig adresse, netop fordi jeg får har modtaget klamme beskeder og personer har fundet mit privat nr. og ringet op til mig. Det er helt vildt invaderende og jeg opfatter det som truende, fordi mit hjem er mit privatte sted – hvor jeg regner med at være i fred, for klamme typer!

Så da jeg modtog denne her besked plantede det tanken i mig – ved du virkelig hvor jeg bor, holder du øje med mig, kunne du finde på at komme her over ???

Så jeg gik i google mode – fordi selv profilen virkede “hemmelig” på den måde at der ingen billeder var eller nogen følgerer. Tilgengæld havde geniet jo kaldt profilen sit eget navn – lad og sige Sune Hansen 1234 (flooooot sherlock!).

Så jeg googlede Sune Hansen + mit gadenavn. og rigtig nok, der dukkede han på! Lige over for mig !!

Højst sandsynligt er Sune en ung mand, der skulle spille smart (på en super nederen måde) foran sine venner en fredag nat, men der er bare også en mulighed for, at Sune er en super klam og skør type, der kigger på mig i mit hjem eller som kunne finde på at skade mig.

PUHA – det føltes altså ubehageligt, og jeg gik straks ind i stuen, for at tjekke om han kan se ind af mit stuevindue – det kan han.

Jeg bestemte mig dog for, at muligheden for at Sune var en ok fyr, der ikke forstod hvor ubehageligt og utilpasset hans opførelse var, var størst og at der derfor, var et pædagogiske potentiale ift. at lære Sune at opfører sig bedre.

Jeg forsøgte derfor at ringe Sune op (da jeg jo havde fundet hans adresse og telefon nr på Krak i min søgning) – han  tog den dog ikke, når jeg ringede med hemmeligt nr (da han selvfølgelig ikke skulle have mit nr)!!

Efter at have forsøgt at kontakte ham over telefon fra forskellige andres telefoner, besluttede jeg mig, at kvinde mig op og ringe på hans dør! Det virkede ret invasivt, men det var hans besked også – og min intention var jo ikke at true ham eller at skælde ham ud, men at forklare ham, hvordan det egentlig føltes at modtage sådan en besked.

Alligevel havde jeg lidt overvejelser om, hvad nu hvis han faktisk havde gjort det med vilje og var en skør og klam type – skulle jeg tage noget med til at forsvare mig eller evt tage en ven med ?

Nu havde jeg dog kvindet mig op, så nu var det nu. Onsdag aften ringede jeg på, hvor krak søgningen sagde hans boede, fordi jeg kunne se at der var lys i vinduet.

Det var ikke hans navn der stod på dørtelefonen, og det var en kvindestemme der svarede ….

“Hej, bor Sune Hansen her” spurgte jeg.

“Ja.. åhh hvor er det” svarede kvindestemmen.

“Jeg hedder Louise og jeg har modtaget en besked fra Sune på instagram…. ” “Åhhhhh ok, kan du ikke lige komme ind”.

På vej op af trapperne havde jeg en klump i halsen og ledte efter screenshottet af Sunes Besked – tænk hvis det var hans kæreste …

Det var dog en lidt ældre kvinde end jeg havde regnet med, at Sunes kæreste ville være – men ud over at være lidt forvirret over at jeg stod og ringede på hendes dør en onsdag aften, så var hun rigtig sød, forstående og imødekommende.

Det viste sig at det var SUNES MOR!!! Fordi Sune er e 14 årig dreng !!!!!!!

Vi var rørende enige om, at sådan noget skulle Sune jo ikke skrive til folk på internettet – og som hans mor sagde “jeg aner jo ikke hvad de laver online.”

Sune var dog lige taget hjem til sin far, så han var ikke hjemme – vi talte om, om jeg skulle komme forbi ugen efter og tale med Sune, men det endte med, at moren sendte screenshottet til Sunes far, og han tog en snak med ham.

Det resulterede i denne besked:

Resten af dette blogindlæg er til “Sune”, men i andre må gerne læse med, så i kan lære af hans fejl.

Tak for din undskyldning – mest af alt, så er jeg bare glad for at du er en 14 årig dreng, og derfor ikke en fare for mig.

Du skriver selv at du bare er en “dum teenager” der var “nysgerrig”. Først og fremmest, så er det jo tydeligt at du på ingen måde, har overvejet hvordan det er at sidde på den anden side, og modtage din besked. Og det kan man sige, gør dig mere “uskyldig” men det er faktisk også kernen i problemet. Fordi rigtig rigtig mange mennesker mister denne evne, at sætte sig i den andens sted når de befinder sig på internettet – det er det man kalder nedsat empati. Og det er helt vildt problematisk ! Jeg tænker, at du ALDRIG ville komme op og tale sådan til mig i den offline verden, så hvorfor gør du det her?!

Din besked har ikke noget med nysgerrighed at gøre for mig, det bliver tilgengæld en form for trussel, fordi jeg ikke ved hvem afsenderen rigtig er, fordi du nævner at du ved hvor jeg bor og fordi du faktisk skriver, at du vil komme forbi. Det er virkelig ikke rart. Så næste gang, at du skal være dum teenager online (og offline) – så husk på empatien. Husk at sætte dig i modtagerens sted før du sender en besked (om det så er en seksuel besked, et dick pic eller en sviner i en diskussion -så tjek lige, ville jeg gøre det offline, imens jeg kiggede vedkommende i øjnene?).

Og så husk lige på, at kvinder altså er mennesker! Din besked er nemlig også dum og øv, fordi den har en sexistisk tendens.

Fordi du kan se min krop online, så betyder det ikke, at jeg har lyst til at have sex med dig? Jeg aner ikke hvem du er !

Fordi en kvinde online tænder dig, betyder det jo ikke at hun tænker på dig! Det er ALDRIG en invitation, før nogen rent faktisk inviterer dig! Så HUSK inden du sender, så sæt dig i modtagerens sted !

Og siden at du nu (forhåbentlig) har lært din lektion ift. adfærd online og hvordan kvinder også er mennesker, man behandler med respekt (også selvom man kan se deres kroppe) så håber jeg virkelig, at du vil udbrede den viden blandt dine venner.

Sådan at du aktivt stopper din ven, for at være ubehagelig og nederen overfor andre, men lige oplyser vedkommende om, at være obs på modtageren !!

BOOTYLove Louise

 

PS. “Sunes” mor er langt fra den eneste forældre, der ikke aner hvad de unge laver online – hvis man får brug for lidt mere systematisk tale om et moralsk kompas online, så kan jeg bookes til foredrag om Unge og sociale Medier

 

SE HER

 

5 comments

 • Inge Seidelin

  Hej Louise. Godt gået👌Jeg har prøvet præcis det samme for en del år siden (en lummer sms), og jeg ringede nummeret op – også med hjertet lidt oppe i halsen. Det var dengang også en meget ung dreng, der fik meget røde ører. Han vidste dog ikke, hvem jeg var, men havde bare tilfældigt fundet mit tlf.nr. et sted.😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det håndterede du rigtig flot. Yderst positivt indlæg – også selvom det startede ifm en ubehagelig besked.

  En spand god karma herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig

  Hvor er det godt gjort, træt af at folk ikke kan opføre sig ordentligt på nettet. Stor respekt herfra …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Ffrank

  Jeg har så KÆMPE stor respekt for dit mod, at konfrontere et ukendt menneske, der havde invaderet dit privatliv på så ubehagelig en måde. Men også fordi du valgte at bruge situationen som en lærestreg for en ung mand, der forhåbentlig aldrig gør noget lignende igen mod nogen anden pige eller kvinde. Det er så vigtig en diskussion at tage som forældre med sine børn, respekt for andres grænser, at ord gør ondt og det gælder bestemt også på sociale medier. Tak fordi du er så vigtig en stemme i den her debat, jeg er bare ked af, at det er på bekostning af dig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus

  Jeg er sikker på, at det virkelig er en meget lærerig konfrontation for Sune. Da jeg var 12, skrev jeg nogenlunde det samme til en voksen kvinde, jeg ikke anede noget om. Jeg kan ikke huske, hvordan jeg kom i kontakt med hende, men jeg skrev i hvert fald en meget nedværdigende besked til hende. Herefter stoppede kontakten. Dagen efter blev jeg ringet op af en politibetjent, og jeg blev voldsomt bange. Det var meget ubehageligt at blive konfronteret med det, jeg havde gjort, og jeg var skrækslagen for, hvilke konsekvenser det ville have for mig. Jeg kan ikke huske, hvordan samtalen sluttede, men jeg hørte ikke noget igen. Jeg formoder, han kunne høre, at jeg både var meget ung, ynkelig og bange, hvorfor lærestregen allerede var fuldført. Det var en oplevelse, som fulgte mig længe efter.

  Når jeg i dag tænker tilbage på oplevelsen, er jeg ikke helt klar over, hvorfor jeg gjorde det. Jeg kan i hvert fald ikke rigtig huske hvorfor. Min store beskæftigelse med køn, seksualitet og især seksuel chikane på teoretisk og empirisk plan, har dog givet mig nogle formodninger. Ligesom det nok har gjort for Sune, gav det mig faktisk umiddelbart en god følelse at skrive det til hende. Uden overhovedet at overveje, hvordan hun havde det. Jeg tror, det handler om maskulinitet, og at skrive og sige nedværdigende og sexistiske ting til kvinder er en måde at udøve sit køn for drenge og mænd. Det etablerer et ulige magtforhold, som i forvejen opleves som værende tilstede på et strukturelt plan. Når det kan give en god følelse at være en sexistisk og ubehagelig idiot overfor kvinder, er det fordi der i denne handling følger noget vigtigt med: følelsen af at være maskulin på en ønskværdig måde. Jeg er ret sikker på, at jeg som 12 årig følte mig som mere “mand” ved at agere, som jeg gjorde. Det er naturligvis ikke tilfældigt, for vi abonnerer på allerede etablerede fortællinger om køn, når vi gør det. Ikke at det undskylder personen, men stopper den nedværdigende og sexistiske maskulinitet (en maskulinitet ud af mange) med at være en ønskværdig udøvelse af køn for mænd og drenge, vil denne type handlinger nok også blive mindre frekvente. Tror jeg …

  Uanset hvad fik din oplevelse mig til at tænke på mig selv, da jeg var yngre. Din konfrontation er uden tvivl yderst virkningsfuld og ikke mindst super modig! Som du udtrykker, forventer man nemlig ikke at møde en 14-årig bag de beskeder. Du er for sej. Bliv ved med alt hvad du gør. Jeg er kæmpe fan af det!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har røvet et Franz Jäger pengeskab i weekenden :)