• ···
Ny crem imod rynker på fissen ?!

Wonder Woman – er det feministisk at redde verden i et læder tricot ?!

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Tony, Tue og Sara sendte mig i biffen i onsdags for at anmelde den nye Wonder Woman film i Go morgen P3 (åh for fuck sake det er tidigt!!) med fokus på, om det her er en feministisk film eller bare endnu et kapitalistisk kneb for at få kvinder til at se superheltefilm.

Jeg kan starte med at sige, at jeg personligt ÆLSKER superheltefilm!!!

wonder

Jeg er især en sucker for X-men, fordi jeg godt kan lide det med, at de har forskellige superkræfter. Jeg burde derfor også være kæmpe fan af Justice League, MEN den første film “Superman vs Batman” var jeg ikke nede med! BEN AFFLECK ER IKKE BATMAN-MATERIAL!!

Jeg sværger, jeg prøvede at se den tre gange og faldt i søvn hver gang! For mig er Christian Bale den ultimative Batman, og jeg synes Nolan-Brødrenes Bat-trillogi er legendarisk! Men tilbage til Wonder Woman. Jeg har aldrig læst tegneserierne og har nok været mere en Catwoman kinda gal (wonder why), så jeg vidste ikke så meget om hende, da jeg gik ind til filmen. Jeg kan godt lide hele grundideen om, at Wonder Woman er vokset op blandt Amazonkriger-kvinder, der er dygtige krigere optrænet i kampsport, så de kan redde menneskeheden, og de har bestemt ikke brug for nogen mands hjælp! Wonder Woman er på denne måde en komplet ligestillet kvinde, der er uspoleret af patriarkatets magtstrukturer. Det er interessant at sende hende ind i vores verden og iagttage uligheder igennem hendes øjne. Hun finder sig bestemt ikke i, at hun ikke bliver taget med på råd af mændene, da hendes mening er lige så vigtig som deres.

Og det er ret fint, da hun skal præsenteres for engelsk tøj, at hun spørger, om korsettet er en form for rustning. Kvinden, der ledsager hende, svarer: “Det er for at holde maven inde”. “Hvorfor skulle man holde den inde?”, undrer Wonder Woman sig.

Der er selvfølgelig heller ikke noget at holde inde for hende, da hun er bygget som en supermodel. Men det er sjovt, hvordan hendes umiddelbare og selvfølgelige ret til de samme rettigheder som mænd sætter vores verden på spidsen. Som da hun kasserer en masse modetøj for, ’det kan man jo ikke slås i’. Ja tak, funktionalitet er ikke altid i højsædet. når det kommer til mode. Eller da den lille mand med mustache forsøger at kramme hende (fordi han synes, hun er lækker), og hun bare skubber ham væk, fordi det jo er totalt grænseroverskridende, at en fremmed kommer ind i hendes privatsfære. Her synes jeg bestemt, der er tale om feministiske glimt, det både er sjove, men også interessante. En kvindelige superhelt, der ikke kun er lækker (for det er hun bestemt også), men som også er dygtig. Ikke kun fordi hun har medfødte superkræfter, men også fordi hun har trænet og tilegnet sig kampsportsevner, sådan at hun er en FUCKIN badass, der tør, hvor mændene tier – det er NICE.

Det er nice, fordi små piger kan kigge på hende og tænke: “Kvinder kan også være nogle badass superhelte, der redder verden OG redder mændene omkring dem”. Og det er nice, fordi små drenge (og alle andre slags køn for den sags skyld) kan kigge på hende og tænke præcis det samme. En superhelt er en, børn kan se op til og lade som om, at de selv er. Målet må være, at børn kan spejle sig i evner, karaktertræk og præstationer på tværs af køn (lige meget hvilket køn, man føler sig som). Wonder Woman skal nemlig ikke bare være et kvindeforbillede, synes jeg. Det er dejligt at se en kvinde spille en karakter med personlighed og evner og ikke kun et udseende. Ligesom at jeg er VILD med en kvindelig superskurk! No spoiler alerts!

OG det er til at se, at der er en kvindelig instruktør på filmen! Der er ikke nogle (af hvad jeg så) umotiverede skud at Wonder Womans krop – sådan male gaze oppe fra og ned blikket. Når man ser hendes krop, så er det fordi, den gør noget, eller fordi den hænger sammen med hendes hoved og er en del af hende og ikke en onani-værdi-entity for sig selv.

vy1igrfdgqd6gzgefzhu

MEN selvom der er klare feministiske træk i filmen, OG at det er skønt med en powerpussy-hovedrolle samt en kvindelig instruktør, så er vi sgu ikke helt i mål. Hvorfor er alle Amazon-kvinderne supermodeller i deres fritid? Der findes bare KUN smukke, høj og slanke kvinder på den ø! Selv de gamle kvinder er fuckin Connie Nielsen. Hvis de er krigere, hvor er de handicappede, der har mistet en arm eller et øje? Hvor er de små kvinder? Hvor er de BUFF kvinder, når nu de træner kampsport dagen lang hele livet? Hvorfor har Wonder Woman trænet kampsport hele livet (hun er blevet trænet hårdere end nogen anden), og så har hun ikke nogen synlige muskler? Hun har ikke blå mærker, hård hud eller mangler en tand eller sådan noget? Hendes fysik bærer ikke præg af kampsport. Jeg benpressede i et par måneder, nåede op på 300 kg og fik lår, som ikke passer i nogen støvler (det er forresten støvlernes skyld og ikke mine lår). Wonder Woman har lår på størrelse med mine lægge!?

Der er desværre ikke så meget kropsdiversitet i Wonder Woman. Noget nogen feminister har kritiseret filmen meget for er, at hun render rundt i det her lille læder tricot, hvor hun jo er relativ nøgen ift. de andre karakterer i filmen. ALTSÅ, tricoten giver jo mening ift., hvor hun kommer fra (En græsk antik ø med Amazona-kvinder). Jeg husker ikke, at nogen kritiserede filmen 300 for, at det var undertrykkende, at mændene havde miniskørter og hotpants på i læder. Jeg har ikke hørt om nogen, der taler om, hvor nedværdigende det er, at Superman skal have en skintight spandex-dragt på OG sine underbukser UDEN på tøjet, så alle kan se dem. Jeg hører ikke nogen råbe højt om hvor forstyrret maskulinitets ideal er, når man kan se Batmans abs IGENNEM hans dragt (hvem fuck har så markerede abs!?). Det er da i høj grad nogle urealistiske og vilde signaler at sende til børn.

HVORFOR diskutere vi så Wonder Womans tøj så meget (som virker til at være en del af hendes kultur, og som er praktisk ift. at kunne slås og ikke begrænse kroppen i modsætning til det tildækkede outfitt, hun senere får på.) Jeg synes faktisk, det er langt mere ufeministisk, at hun skal dækkes til i sådan en dum grå, lang nederdel (fordi hun skal ligne resten af englænderne på den tid). Man kan IKKE slås i det tøj. Det er slet ikke en del af hendes kultur, og HVORFOR er det ok at fortælle en kvinde, hvad hun skal gøre med sig krop, når hun dækker sig til. Jeg synes hendes tricot er amazing!

wonder

Jeg ser ikke noget problem i, at man kan se hendes lår, imens hun redder verden. Jeg synes, det er et udemærket statement, at kan bekæmpe nazier og være hot stuff på samme tid. Jeg synes, at dem der har sand i deres vagina (det er ikke ment nedsættende om kvinder, det er et fantastisk South Park-udtryk) over hendes “nøgenhed” og sexethed, enten skal take a chill pill og kigge på alle de andre skønne evner, hun også har ELLER have præcis lige så meget sand i deres vagina (altså være lige så irritable) over, hvordan mandelige superhelte også lever op til kropsidealer og har en vis sexappeal. God og underholdende film. Ikke the revolution for kvinder, men helt klart et skridt i den rigtige retning. 3 ud af 4 twerks!

BOOTYLove

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny crem imod rynker på fissen ?!