Jeg må jo godt sige "Neger" når jeg har sorte venner! ik?!

Er fede topmodeller vejen frem?

Hey Twerklings og BOOTYLovers

Jeg var i går inviteret til debatarrangementet #ÆRLIGTALT, som Kanal 4 afholdt i forbindelse med det nye TopModel Curvy program, hvor pigerne er det man kalder “kurvede” eller plus size, hvilket faktisk bare betyder, at de er samme størrelse som os almindelige mennesker! Ja, det gik lige op for mig i en samtale med nogle søde piger, at alle os 99%, der ikke er modeller, jo faktisk bliver betragtet som PLUS size … Hmmmm

Debatpanelet bestod af Lina Rafn – der udover at være super fucking sød og sej, er den vært på det nye TopModel, Frederik Preisler – der ejer reklamebureauet Mench, Emilie van Hauen- sociolog, som rockede røde læber, røde negle og røde sko!! OG sidst men ikke mindst Malene Malling – der er ejer af Malling publications og damen bag Cover.

Paneldebat om kropsidealer i formiddags. I panelet: Malene Malling fra COVER, sociolog Emilia Van Hauen, Frederik Preisler fra Mensch og vært på Top Model Curve, Lina Rafn. ➡️Emilia Van Hauen kom blandt andet med følgende (tankevækkende) udsagn: "Vi har altid haft skønhedsidealer, men nu er de mere tilgængelige med sociale medier. Mediemæssigt bliver vi ramt hårdere end nogensinde, fordi man kan redigere det perfekte liv, og det er det, vi sammenligner os med. På den ene side har vi et meget bredere skønhedsideal en nogensinde (vi ser modeller i alle størrelser, hudfarver osv., red.), men på den anden side kan vi ikke leve op til nogen af dem……………." ❓Bliver vi nogensinde fri for idealer – hvad tror I? #ærligtalt #curves #magasinetq

A photo posted by Magasinet Q (@magasinetq) on

Processed with VSCO with a5 preset

Kamp lækre Lina og jeg 🙂

Slagets gang blev styret af Katrine Hertz Mortensen, der startede med at interviewe britiske Anna Shillinglaw, der er tidligere model (både slim og plus size model), og nu ejer af modelagencyet Milk Models. Hun repræsentere b.la. Tess Holliday, der er den eneste “ægte” plus size model – der ikke ligesom bare er normal fucking size – som jeg kender til, OG elsker !!

Selve debatten kom omkring ALLE mulige emner: krops idealer, annorexi, sociale medier, photoshop, acai morgenmads billeder, thigh gap, thigh brow, A4 challenge (det dummeste jeg nogensinde har hørt), Lina’s barndom, nudist strande i Kroation, kapitalisme og at suge maven ind under sex.

 

@twerkqueenlouise giver sit besyv med til debat om kropsimage hos @kanal4dk

 

Jeg synes personligt, at det er en vigtig debat at have – ift. at udfordre de gængse kropsidealer og udvide dem. Jeg synes, især indefra selve modeverdenen, der på mange måder kan ses som en magtstruktur, der reproducerer de urealitiske kropsidealer, vi dyrker i vores kultur. Jeg var derfor rigtig glad for at være inviteret til, at kunne deltage og give mit indput til debatten.

Jeg var dog lidt ærgerlig over, at debatten var så kort (vi kunne have brugt mange flere timer), og favnede så bredt, fordi det betød, at vi kun fik kredset lidt i overfladen af de rigtige vigtige ting.

Hvad jeg glæder mig til at se i TopModel Curvy:

Jeg synes klart, at det er et skridt i den rigtige retning, at et populært program som TopModel validerer kvindekroppe, som er markant større, end hvad programmet ellers har valideret!

Det er også et skridt i den rigtige retning, at en branche som modeverdenen, der er en ret fast konstrueret magtstrukturer, langsomt udvides til også at omfavne et bredere ideal end det, der indtil nu er blevet dyrket.

Hvad jeg er lidt skeptisk overfor :

Selvom det er et skridt i den rigtige retning, er jeg skeptisk (og måske lidt utålmodig) ift. om det er NOK. Ja, så valideres en større krop end size zero modeller… MEN pigerne vi ser er stadig urealistisk (og gude smukt) bygget: de har lange, slanke ben, helt sindssygt smukke ansigtstræk og selvom de er større en normale modeller, så sidder deres fedt i de samme “rigtige” hofte-talje- proportioner. Hertil kommer, at billederne af pigerne stadig retoucheres – således at de opnår et urealistisk udseende. Som Malene Malling fortalte, da hun arbejde på M: pigerne kom ind for at se deres forside billeder, og udbrød “NEEEEEJ, jeg har da aldrig set bedre ud”, fordi de ALDRIG havde set sådan ud. Deres bryster var gjort større og talje mindre og hud glattere.

2016-08-03 16.00.33

Som en ÆGTE blogger tog jeg selvfølgelig billeder af min mad !!


Jeg har ikke noget imod, at redigere billeder. For mig er det ligesom at klæde sig ud, eller ligesom at jeg tager en lilla læbestift på. Det vigtige er bare, at jeg godt kan tage den af igen, og stadig være glad og tilfreds med min tilværelse uden lilla læbestift. Tildels fordi jeg har det godt med mig selv og mit udseende, og tildels fordi vi jo godt alle sammen ved, at mine læbe ikke ER lilla.

Problemet med redigering bliver, når man ikke VED, at det er fortaget. Når folk udefra kigger på et billede og tænker “sådan er det muligt at se ud, og sådan bør jeg stræbe imod at se ud”.

For da burger man redigeringen på en måde, der skaber et UOPNÅELIGT ideal – som folk stadig opfordres til, at arbejde hårdt (og dyrt) mod at opnå!

Kanal 4 lover dog, at de ikke redigerer deller væk, men måske er det bare mig, men kunne vi så ikke også lade appelsinhuden være i fred!

 

 

Processed with VSCO with f2 preset

Billed fra arrangementet af GUDESMUKKE Milk Modeller, der repræsenterer fyldige kroppe MED deller, men dog komplet uden appelsinhed eller nogen form for strækmærker – findes den krop i virkeligheden?

Selvom den er større end en normalt model, er den da ikke ligeså urealistisk ?

Altså, jeg er jo vild med TopModel (!!!), og jeg er også vild med glitz og glamour (!!!!), så jeg forstår godt, hvis man gerne vil opnå et bestemt udtryk, der kan matche de retoucerede modebilleder, vi normalt ser (fordi den æstetik er blevet udvalgt som smuk).

MEN så bliver det måske lidt selvmodsigende, at påstå at man slår et slag for skønheds- og kropsidealer.

Ja, curvy models åbner idealet lidt bredere op, ift. hvilken slags kvindekroppe, der valideres, men vi dyrker da stadig kroppe, der ikke findes i den virkelige verden.

Er det da at gøre op med kropsidealer eller blot at skabe et nyt og næsten lige så smalt ideal som før?

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg mødte også den mega seje og super lækre Ditte Vallø AKA. Marilyns Closet – det om nogen ved hvordan det er at være den tykke pige i klassen, når det kommer til modebranchen!

 

Jeg må derfor stille mig kritisk overfor ideen om, at TopModel curvy bliver et revolutionerende program for kvindekroppen – men måske er det heller ikke deres mål.

Hvis målet er god underholdning, og samtidig tage et skridt i den rigtige retning, så er det måske fint nok.

Jeg må jo vente i spænding og se hvad det bliver til ?

BOOTYLove

 

 

2016-08-03 11.02.57

 

PS.

Jeg blev på insta spurgt ind til mit outfit:

Sættet kan købes på Ebay HER

Gun-TaskenHER

Halskdæderne er en blanding af en stor sølv/silmili kæde fra HM, en guld “diamant” kæde fra HM og en lang Unicorn kæde jeg har købt i Amsterdam

Skoene er Puma Blaze of Glory HER

 

5 comments

 • Maya

  Hej Louise

  Linket til dit sindssygt flotte sæt sender mig til Instagram. Har du mulighed for at skrive det her i kommentarfeltet også?

  Dbh
  Maya

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Hey MAya
   jeg har updatet linket, og det skulle meget gerne virke nu 🙂
   BOOTYLove

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claus

  Jamen kunne ikke være mere enig louise og fik mig nok heller ik lige formuleret helt perfekt..;) men det er lige præsis det jeg mener at der skal være plads til alle tyk som tynd høj eller lav og jeg synes det er sejt at du er med til at sætte lidt mere fokus på det emne knus..:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claus

  Hejsa louise

  vil bare lige sige at jeg synes det er et rigtig godt emne er selv en xxl/overvægtig fyr der er godt istand og har siden barn døjet med vægten og følt mig (ikke god nok) men når det kommer til piger har jeg heller aldrig kunne forstå det der med at piger skulle være ultra tynde det er ihvertfald ikke noget jeg synes er vildt tiltrækkende jeg synes piger ser bedst ud når de er naturlige med former og en varm og charmerende udstråling og jeg håber virkelig det blir mere inn at hylde det naturlige look istedet for det andet hvor der kun er 5 pct af verdens befolkning der ser sådan ud…nå men ville bare lige smide en kommentar og sige fedt du kæmper kampen for de naturlige former og er stolt af dem…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TwerkQueenLouise

   Hey Claus
   Tak for kommentaren!
   Dejligt at du føler dig inspireret af mit indlæg..
   Jeg vil dog lige understrege, at jeg ikke kæmper for en bestemt slags krop, f.eks. folk med former.. Jeg kæmper for at vi alle sammen kan få lov at være den krop vi gerne vil være/ er, uden vi skal have påduttet en bestemt måde vi burde ændre os imod at blive.
   Jeg synes, at det er vigtigt ikke at thin-shame, da slanke, tynde, høje, lave, tykke, kurvede, grønne, lilla, blå osv. former for kroppe er LIGE gode og fuldstændigt perfekte som de er!!
   BOOTYLove 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg må jo godt sige "Neger" når jeg har sorte venner! ik?!