Jeg bor over for dig, skal jeg komme forbi så du kan lave tricks på min pik ?

Kom helt tæt på den første danske kvindelige imam og hendes feministiske projekt

Hej Twerklings og BOOTYLovers

I går var jeg til CPH DOX gallenen og hold nu op en aften!

Billede Jeppe Boye Nielsen

Først og fremmest havde Tine Fischer og DOX valgt at vise Reformisten som åbnings filmen. Jeg var så heldigt, at se den allerede d. 8 marts, fordi min veninde Lene havde et hook up. Men det er heldigvis en film, man sagtens kan se et par gange.

Reformisten er et portræt af Sherin Khankan og hendes projekt – hun vil reformerer islams, sådan at det er en tro, der fortolkes med hjertet og en tro, der passer til den tid og det samfund vi lever i. Dette vil hun bl.a. gøre ved at danne en Moske, hvor kvinder prædiker som Imam(a)er.

Udover at være Danmarks første kvindelige Imam, skubber Sherin også til fortolkningen af Islam ift. vielse af to personer fra to forskellige religioner – det er indtil nu været normen at muslimske mænd, gerne må vie kristne eller jødiske kvinder. Men ikke omvendt.

Hun er progressiv ift. Homo brylluper og skilsmisser, også dem, hvor manden ikke billiger.

Og så prædikerer hun for, at religion ikke kun skal forstås med rationelt med hjernen, men også med hjertet – hvilket jeg, der slet ikke er religiøs, ret godt kan lide – fordi man med hjertet altid ved, hvad der er rigtig og forkert.

Hun siger i filmen, at kærlighed og respekt altid kommer før dogmer!

Ja, tak!

 

Hvis vi et øjeblik kigger væk fra det sindssygt vigtige og spændende emne, så er denne her dokumentar et pisse godt stykke håndværk! Marie Skovgaard, hatten af for dit arbejde – det er smukt, dybt og symbolsk. Marie har fulgt Sherin i over 3 år, og har å den måde fået skabt en dokumentar fuld af dilemmaer og temaer, som alle mennesker kan relaterer til.

Hvis vi vender tilbage til selve indholdet i filmen, vil jeg ikke spoile for meget – da jeg kun kan anbefale at man går ind og ser den selv!

Tilgengæld vil jeg sige til Sherin og også til Khaterah Parwani, Natashe al harir, Geeti Amiri, Halima Oguz, Sara Omar og Abdel Aziz Mahmoud – TAK for jeres sved, blod og tårer i kampen for både ligestilling og integration !

Filmen i går, gav en en lille bitte (mikrop) smag på den modstand man som progressiv feminist og muslim møder, fra mere eller mindre alle rækker ! Fordi mennesker som I, har holdt fast og råbt op, kunne jeg og kultur eliten i går, få et kig

Direktør for CPH DOX Tine Fischer satte tonen med en skarp velkomsttale og bl.a. orderne: vi skal have et nyt og mere oplyst offentligt rum, hvor viden og evidens er fundamentet for samtalen og meningerne – om debatten om feminisme og integration.

Efter filmen og noget af en applaus blev vi overrasket af Nafisa, Hinda, Naiha, Jihan, Noura og Amina på scenen.

Denne gruppe af unge kvinder talte ikke om hvordan det er, at være brun eller muslim i Danmark. De fortalte ikke om alle de udfordringer, de har måtte overkomme eller hvorfor vi skulle synes det var synd for dem. De talte ikke om at være muslim eller feminist – nej i stedt talte de om at være DEM. De talte om at være Nafisa, Hinda, Naiha, Jihan, Noura og Amina !

Fordi deres budskab lige præcis var: Jeg er ikke min hudfarve, mit køn, min religion, min hår eller hovedbeklædning – jeg er mig, og min historie er vigtig. De talte om det aftryk de havde sat på verden og om at de gerne ville mødes som individer.

Det var det helt perfekte indspark i samtlige debatter, denne filmen vil skabe.

De er den næste generation af debatører, som ikke blot vil være ambassadører og repræsentationer for en gruppe (eller flere), nej de insister på at blive mødt i øjenhøjde som de unikke individer de er!

Reformisten er et MUST watch !!! Hvis du er interesseret i at se den, så tjek tid og sted for visning HER

BOOTYLove

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg bor over for dig, skal jeg komme forbi så du kan lave tricks på min pik ?