De bedste tips til London

Jeg har anmeldt mit første dick pic – virker den nye lovgivning ?

Hey Twerklings og BOOTYLovers

I  slutningen af sidste år, blev jeg inviteret til møde med daværende ligestillingsminister (og fiskeriminister) Eva Kjer Hansen (V) for at tage en snak om samtykke og digitale krænkelser. Kjer Hansen viste stolt frem, at hun havde hævet bøden for digital blotteri (feks. Dick Pics) til min. 5000 kr (jævnfør straffelovens paragraf 232).

Jeg gjorde det derfor til mit nytårsfortsæt, at jeg ville anmelde samtlige dick pics jeg modtog i 2019!

SE MERE HER

Jeg er generelt ikke ligeså vild med straf som Kjer Hansen og resten af de borgerlige er – MEN jeg må indrømme, at lige med Dick Pics så har det virket!

Efter at have postet mit nytårsfortsæt på bloggen og instagram

View this post on Instagram

GLÆDELIG januar – nu er det sgu tid til nogle nytårsfortsæt !!

har jeg ikke modtaget ET ENESTE DICK PIC…..  Eller det havde jeg ikke Indtil d 15/7 kl 02.56

Der tikkede simpelthen et dick pic ind i min andet indboks på Instagram fra Mads på 29 år.

Jeg må indrømme at jeg er lige dele skuffet over at min dick-pic-free-stream er ovre og begejstret over endelig, at kunne få tjekket hvordan lovgivningen rent faktisk virker i praksis – jeg må indrømme at jeg er lidt skeptisk overfor flere ting (som jeg også delte til mødet med Kjer Hansen)

1) Tager Politiet det alvorligt – vi har hørt masser af slutshaming, victimblaming og bare generelt ligegyldighed før i tiden, når det kommer til digitale krænkelser.

2) Har Politiet tid, evner og ressourcer til at tage sig af den slags anmeldelser – de har lige brugt millioner på Paludan, er der mon noget tilbage til Dick Pics ?

3) Hvordan vil Politiet rent faktisk finde den skyldige, man sender jo ikke Dick Pics med afsender, adresse og NemId – har de hjemmel til at opsporer personer udfra URL adresser – hvilket var en af de ting, ligestillingsministeriet ville forhører sig hos justitsministeriet om efter mødet.

Ift. den sidst overvejelse har jeg besluttet mig at hjælpe policen lidt – da jeg jo har set et afsnit eller 10 af catfish.

Så selvom Mads_90 har en relativ hemmelig profil (navnet giver lidt informtion, men han har intet postet) så har han 30 personer, der følger ham – på trods af, at han ikke har postet noget.

Det tyder på, at de personer kender ham privat.

Jeg har derfor taget kontakt til 4 danse piger, af hans venner, for at spørge dem om, hvem Mads_90 er.

Der var kun en af pigerne, der svarede tilbage. Hun kendte ikke Mads, men han havde bedt hende om at sende nudes (hun var kun 15 år). Hun forsøgte, at få ham til at give hende sit telefon nr, men desværre lykkedes det ikke – men tak for dit forsøg søster!

Jeg må derfor sætte min lid til det etablerede system og policen 🙂

Jeg har selvfølgelig også lavet selve anmeldelsen.

her kommer en lille gennemgang af denne, hvis du, dit barn eller din ven skulle modtage digital krænkende materiale i fremtiden:

 1. Gå på Polities hjemmeside HER
 2. Tryk på “Seksuelle forbrydelser”
 3. Tryk på “Digitale sexkrænkelser”
 4. Log in med eller uden NemId
 5. Udfyld personlig information om dig
 6. udfyld hvem der er blevet krænket
 7. Beskriv krænkelsen – HUSK altid tage screenshots, gemme beskeder og URL adresser til vedkommende eller samtalen
 8. Beskriv hvor, hvornår og hvem – igen screenshots og URL adresser!!

Og så sender man en anmeldelse ind

NB. det undre mig, at der ikke er et sted, jeg kan vedhæfte billeder i anmeldelsen ??? Men nu må vi se – jeg har skrevet at jeg har dem.

Så nu er det bare at vente på en tilbagemelding fra Politet i min eboks – og evt. se om jeg kan komme i kontakt med den nye ligestillings (og fiskeri og nordisksamarbejde) minister med min feedback på resultatet

I dag d. 27 aug. så en lille halvanden måned senere er jeg  blevet ringet op af Daniel fra Politiet – han havde læst min anmeldelse og at jeg skrev, at jeg havde screenshots (bevismateriale) som jeg ikke kunne vedhæfte – og hvorfor kan man egentlig ikke det??.
Det har jeg nu sendt i en mail til ham, og venter fortsat spændt på denne sag!

Så er afgørelsen faldet. Jeg modtog i dag i min eboks et brev fra Rigspolitiet:

Så Kære nuværende ligestillingsminister Mogens Jensen, på trods af, at jeg modtog 3 dicpics fra Mads uden mit samtykke – der klart strider imod straffelovens paragraff 323 om blufærdighedskrænkelse, er det altså ikke muligt at straffe ham.

Så den der lovgivning Eva KH lavede virker altså ikke 🙁

Øv Bøv, så må jeg jo tilbage til at kontakte afsenderens moder igen, for den virker !

BOOTYLove

Ps. Jeg har siden, jeg modtog dette dickpic modtaget flere, som jeg også har anmeldt til politiet – så jeg håber på, at de har et mere retfærdigt udfald. Ellers må man jo antage, at det kun er ulovligt at sende et dickpic, hvis man samtidig sender sit sygesikring eller NEMid med :/

Pps. nu har jeg som sidste mulighed skrevet en besked til Mads – så  må vi se hvad han svarer 🙂

2 comments

 • Super indlæg, og mega-skuffende, at politiet bare standser fordi det er svært. De har alle odds for at få relevante info fra Instagram, som ejes af Facebook, så begge organisationer har en interesse i at leve op til retslige forpligtelser her i landet…

  Jeg har via Twitter forsøgt at henlede både Eva Kjer Hansens og Mogens Jensens opmærksomhed på dit blogindlæg…

  [Link til tweet: https://twitter.com/henrikblunck_dk/status/1199448074118144000?s=20%5D

  Det SKAL stoppes. Har selv en datter på 17, og jeg ønsker heller ikke, at hun udsættes for den slags. Ingen kvinde skal nogensinde udsættes for blufærdighedskrænkelse…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MB

  Det med at du ikke kan vedhæfte har faktisk noget med IT sikkerhed at gøre. Hvis man laver en formular, hvor folk kan vedhæfte f.eks. pdf’er åbner man døren til rigtig mange hackere.
  Dermed ikke sagt, at det ikke kan løses – men vi har haft samme problem i mit firma, hvor det så er nemmere at de sendes via mail fordi mailen virustjekker det, før vi åbner filerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste tips til London