Porno, Peaches og pisse gode drinks

Nej Tommy, det er ikke min skyld, at jeg blev voldtaget!

Kære Twerklings og BootyLovers

Jeg håber, I har set med de sidste aftner på TV3, hvor ”Til Middag hos” er løbet over skærmen. Det var noget af en oplevelse at være med i – både fordi det altid er overraskende, hvor meget arbejde, der ligger i at lave tv, men også fordi jeg er blevet sat sammen med 3 fuldstændigt skønne mennesker!

Afsnittet hvor søde Carla, Johnny og Tommy var hjemme hos mig i min lyserøde stue og spise østers, pizza og lagkage, blev sendt i går. Her valgte jeg at fortælle om mit samarbejde med Sex og Samfund (en kampagne imod myter om voldtægt) og ikke mindst dele min historie om min voldtægt.

Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg virkelig holder meget af Tommy. Efter at have brugt 4 ret intense dage sammen med ham, følte jeg virkelig, at vi dannede et bånd (sådan havde jeg det faktisk med alle 3), og jeg kan skrive under på, at der ingen onde eller dårlige intentioner er i den mand…..

Billede af NENT Group / Bjørn Jakobsen

MEN…

Da jeg fortalte om min voldtægt, gav Tommy mig sgu en god gammeldags omgang victimblaming, med spørgsmål som: hvorfor lod du ham gøre det? Hvorfor stoppede du ikke bare? Havde du ik selv set det komme?

Og han fik også en lille egen anekdote ind om, at han altså godt vidste, at hvis en kvinde ikke ville knalde, lukkede hun bare benene sammen – og så var det umuligt at komme igennem.

SUK!

Jeg må indrømme, at da vi sad der og filmede, og jeg forsøgte at forklare mig bedst muligt, havde jeg mest lyst til at sige: ” hvis du nu lige holder kæft og rent faktisk lytter til, hvad jeg fortæller, ville du måske kunne forstå det” – det gjorde jeg dog ikke.

Men når jeg kigger tilbage på det nu, tænker jeg to ting:

1) Selvom det var RØV irriterende, er det fint nok, at disse (super victimblamende) spørgsmål bliver stillet, fordi det er sådan noget bullshit, som voldtægtsudsatte hele tiden får smidt i hovedet. Ved at Tommy sagde disse ting, fik jeg lov til at svare og fik peget på hvordan man med disse sprøgsmål flytter ansvaret fra den, der har begået voldtægten (udøveren), til den det er gjort imod (udsat).

For selvom jeg hverken råbte eller sparkede, så var det HANS ansvar at tjekke ind. Og det var ham, der fortsatte, også selvom jeg verbalt og fysisk sagde nej. Det er HANS skyld ikke min – dont ever get that twisted!

2) Jeg ville ønske, at jeg havde haft mere overskud i situationen med Tommy, så jeg i stedet for at forklare og forsøge at overbevise, var stoppet op og havde kaldt det, der fandt sted: victimblaming.

Altså, at jeg havde sagt: “hov, der gav du vist lige mig skylden, for hvad et andet menneske gjorde imod mig.”

Det havde du aldrig gjort, hvis jeg var blevet udsat for et røveri – ingen siger nogensinde “ahh men den cykel stod jo også og lokkede! Eller er det ik din egen skyld, når du nu stiller den på gaden – altså, der var godt nok lås på, men hvad havde du egentlig regnet med?”

Så hvorfor skal man som voldtægtsudsat stilles til ansvar for en forbrydelse, der er blevet begået imod en?!

Nåh, men det gjorde ik! Så det gør jeg nu!

Tommy, jeg holder meget af dig – men din victimblaming kan du stikke op et sted, hvor solen ikke skinner!

Det er tydeligt, at du på ingen måde forstår denne her situation, og det er også ok – men det mindste du så kan gøre, er at tie stille og lytte til min fortælling med alt den menneskelighed og empati, jeg ved du besidder <3

Og til alle jer andre derude – dont be like Tommy!

Når nogen fortælle om deres oplevelse med voldtægt, så hold op med at give dem skylden eller agere dommer over, hvordan du synes noget er en “rigtig” voldtægt!

Hvis du savner viden og RIGTIGE fakta (i stedet for myter, anekdoter og antagelser), tjek Sex og Samfund kampagnen HER

Den gælder self også dig kære Tommy :*

Her kommer lidt FAKTA, som måske kan mane nogle af de myter, du evt. sidder med, i jorden:

Myte nr. 1)

Voldtægt bliver begået af en farlig, fremmed mand …….

FAKTA

Kun 20 % af voldtægter og forsøg på voldtægt bliver begået af en fremmed person. Hele 68% bliver begået af en, man kender: en bekendt, en ven, en flirt, en kæreste eller en ex kæreste !

Og lige præcis ideen om, at en man stoler på, holder af og som man måske gerne vil have sex med, kan voldtage, er ret kontroversiel. Voldtægter begået af en kæreste anmeldes aldrig til politiet og forstås sjældent som en rigtig “voldtægt”.

Men bare fordi man er kæreste, ejer man jo ikke retten til en anden persons krop eller har krav på sex!

Sex skal stadig handle om gensidig lyst og samtykke – også selvom man før har sagt ja!

Myte 2) Voldtægt er noget, der sker i en mørk park eller en øde gade på vej hjem sent om aftenen……

FAKTA

76% af alle voldtægter blandt unge sker hjemme hos voldtægtsoverleveren, hos gerningspersonen eller hos en anden person, som de kender!

Myte 3)

Når man bliver udsat for en voldtægt, skriger og sparker og kæmper man imod – ellers er det jo ikke en voldtægt!

FAKTA

Det er en HELT NORMAL reaktion at “fryse” – faktisk så normal, at den regnes med som en af krybdyrhjernens (amygdalas) 3 frygtreaktioner – fight, flight or freeze!

Hos unge, reagerede 39% med netop denne overlevelsesstrategi – at fryse.

(en omfattende svensk undersøgelser af 298 kvinder, viste dog at op imod 70% oplevede at fryse)

Det betyder dog ikke, at man ikke sagde fra, eller at man lod det ske!

At fryse og “håbe at det hele snart er overstået” er en overlevelsesstrategi, som kroppen benytter, fordi den er bange for at dø, eller at det bliver værre, hvis man gør noget. Det er dog ikke det samme som “ikke at gøre noget”. En frossen krop, øjne der søger væk og et bortvendt hoved er

også et kæmpe NEJ – det er på ingen måde en krop, der indbyder eller gengælder lyst eller lægger op til sex. Og psykologisk er det en strategi til at forsøge at dissociere sig selv og fjerne sig mentalt fra det ubehagelige, der finder sted fysisk.

Denne del er dog utroligt tabu-belagt, fordi man (jeg og andre overlevere) får af vide: hvorfor stoppede du det ikke? Eller som Tommy sagde: hvorfor lod du det ske?!

Du skal vide, at når du siger sådan, så gør det ondt på mig som overlever, fordi det du rent faktisk siger er, at det er din egen skyld, at dette skete imod dig, og det var DIT ansvar (ikke gerningspersonens), at du blev voldtaget.

Skyld og skam er en KÆMPE faktor og en af de største grunde til, at seksuelt overgreb ikke bliver talt højt om – lad vær med at være bidrage til dette! Lad vær med at give mig skylden for en andens forfærdelige handling!

At fryse er en naturlig frygtreaktion – det er ikke min mangel på handling eller mangel på at passe på mig selv.

Myte 4)

Det er kun kvinder, der bliver voldtaget…..

FORKERT! Mænd bliver også voldtaget – det er bare svært, at sige noget præcist tal, fordi de meget meget sjældent anmelder det pga. skam eller frygten for at blive stigmatiseret.

Lad os tale åbent om overgreb og voldtægt og aldrig nogensinde sige ting som: mænd er jo stærke, de kan ikke voldtages !

For hver gang du siger sådan, gør du livet ENDNU sværere for drenge og mænd, der er blevet udsat for seksuelt overgreb.

F.eks. er der en myte, jeg er stødt på: Man kan jo ikke have sex med en mand, hvis han ikke selv vil – hans pik skal jo være stiv.

Forkert – for det første kan man sagtens forgribe sig på nogen og seksuelt overskride deres grænse, uden at denne person skal være den penetrerende part.

For det andet, så er en stiv diller på mange måder en refleks, ligesom en våd fisse – børn der bliver udsat for incest (ja, nu blev det lige en tand grimmere) oplever også, at deres kønsorganer bliver stive eller våde. Det betyder jo ikke, at de kan lide overgrebet (selvom det desværre ofte er det, overgrebspersonen fortæller dem). Nej, det er en kropslig refleks, der kan forekomme uafhængig af lyst og villen.

Myte 5)

Voldtægt er kun voldtægt, hvis man anmelder det til politiet

FAKTA

88% af de voldtægter og voldtægtsforsøg der bliver begået, bliver ikke anmeldt, skønner det Kriminalpræventive Råd (dette tal kan SAGTENS være større, da de skønner, at der hvert år bliver begået ca. 5000 voldtæger, hvorimod skønnet fra Statens Institut for Folkesundhed på dette tal er 24.000 personer HVERT ÅR!).

Grunden til den store forskel på de to tal: 5000 personer og 24000 personer er at man i undersøgelsen fra det Kriminal Prævenstive råds sprugte man indtil, om de havde været udsat for tvang til samleje med trusler eller vold, hvorimod Statens Institut for Folkesundhed spurgte om personer var blevet udsat for et tvungen samleje.

Det gør altså en stor forskel hvad man spørger ind til (og hvordan man definere et overgreb).

 

Grunden er også, at mange ikke forstår overgreb som en voldtægt – f.eks. hvis den er udført af en kæreste – fordi de myter og alt den usande sludder, der hele tiden bliver genfortalt omkring voldtægter, ikke passer med virkeligheden.

Så hvis du gerne vil være med til at stoppe voldtægt, så få styr på dine fakta!

BOOTyLove

 

 

 

 

 

 

BOOTYLove

5 comments

 • LaRãpè Duschant

  No amount of words
  Kan beskrive den fornemmelse af jeg får i min hals om mund, blot tanken om det abnome parti der ryster
  Dèt du kalder dig selv TQ er et bevis på at evolutionen går i den forkerte retning i virkeligheden burde din slags forbydes

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leif

  Jeg må sige at jeg fik det indtryk Tommy K. at han er meget sexfikseret bare se den måde han udspurgte den anden kvinde om hendes kæresteforhold ned til mindste detalje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tommy Simonsen

  Hej. Uden at gå nærmere ind i det du har oplevet, vil jeg gerne spørge dig. Når du nu er dansker, hvorfor skriver du så “Don’t be like Tommy”? Hvorfor ikke bare skrive dansk? Er det virkelig sådan i dag, at man er nødt til at skrive Engelsk, for at føle sig “enormt vigtig og sej”. Hilsen Tommy Simonsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freki

  Som mand, hvor har oplevet at være offer og voldtager, i forskellige tidspunkter, synes jeg at vi som samfund ikke udvikler os nok. Begge ting hvor jeg har oplevet var ikke anmeldt eller efterforsket også fordi enne gang vil ingen af sagerne haft en chance for at blive dømt. Kvinden hvor jeg har presset til sex var dengang min kæreste og hun stimulerte mig mit om natten med det at hun var med mig sexuell aktiv uden at jeg fik lov til at være en del af det. Hun brugte simpelthen kun min ben. Det var på en måde i orden men seksuel frustrerende. Efter nattesøvn vågnede jeg op med den største lyst som jeg har oplevet. Jeg brugte ikke vold men jeg var så besat at hun til sidst overgevet sig. Dengang var det ikke muligt at dømme mig, fordi hun ikke afviste mig klart, ikke en klart nej og ikke en “klart” fysisk afvisning. Jeg tror selv at begge ting kunne havde stoppet mig.
  Selv oplevet jeg senere at jeg afviste en kvinde klart, efter hun sagde at hun vil “sove” med mig (det vil jeg ikke) bagefter forfulgte hun mig indtil min lejlighed og kun fysisk vold kunne have forhindret hende i at komme ind i min lejlighed. I den splitsekund hvor man har brug for at lukke (ikke låse) døren var hun nøglen. Her vidste jeg ikke mere hvordan jeg kunne få hende ud af min lejlighed uden at løbe far for at kunne blive anklaget for seksuel overgreb. Jeg prøvet i 2 timer at overbevise hende at det er en dårlig ide men til sidst prøvet jeg at give efter. Min reisning var for kortvarig til at opnå noget som helst men bagefter fik jeg lov til at sove. Ikke i min seng men alligevel. Til den tidspunkt vidste jeg at den kvinde har oplevet at blive voldtaget af 5 mænd på en gang. Derfor har jeg aldrig haft lyst til at at anmelde hende trods det at jeg fik lus af hende.
  Det er ikke vigtigt at begge ting dengang ikke kun anmeldes, vigtigt er at ingen af tingene var nød til at ske. Den hjælpeløshed hvor skam og uvidenhed medbragte i begge tilfælde var grunden til at det kunne ske, hvor i dag begge kunne føre til en dom om voldtægt.
  Derfor er det så vigtigt at vi taler om grænser og også hvilke krav vi har som mennesker.
  2 voldtægter uden vold og uden direkte trusseler. Min kæreste vidste denne gang at jeg ikke vil bruge direkte vold og jeg var aldrig bange for at denne kvinde vil bruge vold.
  Klare grænser vil haft forhindret alt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jacob Olsen

  Vigtigt indspark. Tak!

  Hav det godt og bliv ved med at være sej! ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Porno, Peaches og pisse gode drinks