Hår på kvinde kroppen... tabu or not ??!

Min krop er IKKE en invitation – Samtykkelov NU !

Kære Twerklings og BOOTYLovers!

I går gik der seje mennesker på gaden i KBH, Odense og Aarhus for at demonstrere for, at ændre den forældede voldtægtslovgivning vi nu har, til at være samtykkebaseret.

#LetsTalkAboutYes !

Demonstrationen var arrangeret i samarbejde med: Amnesty International, Dansk Kvindesamfund, Aldrig din skyld, Kvinderådet, Black Lives Matter Danmark, Talk Town, Danner, Womens’ March Copenhagen, Slutwalk Cph, Everyday Sexism Project Denmark.

 

SAMTYKKELOV ER IKKE OMVENDT BEVIS BYRDE.

Samtykkelovgivning betyder, at i stedet for at retten fokuserer på tvang, forkuserer den på på samtykke når man dømmer en voldtægtssag.

Jeg var selv på talerstolen i KBH. Så til dem der ikke nåede ud i kulden, her er min tale:

Jeg blev selv voldtaget for 3 år siden
Der var to grunde til, at jeg ikke anmeldte det:
For det første, fordi min situation var det man kalder en ”grå zone voldtægt” altså, det var en fyr jeg datede som jeg tidligere havde givet samtykke til at have sex med, som forgreb sig på mig i aften. Det mindede derfor ikke om, stereotyp voldtægten med en fremmed mand, der hev mig ind i en busk.. der gik altså nogle dage, før jeg overhovedet forstod, hvad der var sket.

For det andet, så ja… ift. alt hvad jeg lige har sagt – no fucking chance in HELL at jeg havde fået retfærdighed ud af, at anmelde det.

Sådan er det desværre stadig at være kvinde.

Når vi lovgiver om noget som voldtægt, har det jo to hoved funktioner:

Først og fremmest skal straffen det afskræmme folk i samfundet, fra at begå en voldtægt –

Og så skal lovgivningen jo sikre, en retfærdig behandling, hvis det alligevel finder sted.

Den lovgivning vi har nu, gør jo tydeligvis ingen af delene!

Vil en samtykkelovgivning ændre dette?
Tja, jeg tror ikke den vil afskrække mere.. (selvom debatten det sidste stykke tid viser at der tydeligvis er nogle mænd der ude, der ryster i bukserne over tanke om at give vores kroppe retten samtykke)

men den vil formodetlig give større retfærdighed, i f.eks. i sager som vi åbenlys kan se er uretfærdige i dag, hvor man frikendes for at have sex med bevidstløse kroppe – fordi disse kroppe ikke sagde tydeligt nok nej.. sjovt nok, fordi de var bevidstløse!!!

Det jeg VED en samtykkelovgivning vil betyde en holdningsændring!
Hvilket faktisk er noget, lovgivning normalt ikke formår.

Men det vil en samtykke lovgivning kunne, fordi den vil sende et klart budskab om, at din krop ikke tilhører, nogen andre end dig selv.

Lige nu fortælle loven alle borgere i DK, at (især) feminine kroppe er en åben invitation til sex.. altså dig, dig og dig, er lige nu gående og stående JA’er til sex.. INDTIL i siger tydeligt nok NEJ.

Samtykke lovgivningen vil ændre dette.. juridisk og socialt.
Og det er et vigtigt budskab at sende!

Fordi samtykke er ikke en eller anden skriftelig kontrakt, eller en akavet og formel forhandling.
Og så vi lige får alle med inde på christians borg, så siger vi det lige en gang til… smtykke er HELLER ikke omvendt bevisbyrde.

Nej, samtykke er en helt naturlig empati for dine medmennesker.
Samtykke er et ansvar, hver enkel person hver dag tager, når de sikre sig, at alle parter omkring dem, har det ok med det de foretager sig.

Babyer er født med empatiske evner og derfor ville jeg mene, at samtykke er det mest naturlige for os mennesker.. så længe vi ikke lever i et samfund, der oplærer os i det modsatte…
Samtykke skal genetableres i os og gennemindarbejdes i vores samfund – sådan at det bliver den største selvfølgelighed, at man tager ansvar og tjekker ind med andre, FØR man handler på en måde der påvirker dem. Samtykke er en helt igennem naturlig social evne, som vi skal sikre hos ALLE borgere i vores samfund.

En måde at gøre dette er ved at sende et stærk signal fra højeste instans i vores land (den lovgivende) om, at vi her i samfundet tager ansvar for andre mennesker og udviser empati.

Både når det gælder intime situationer,.. men også i alle mulige andre situationer.

En lovgivning der bygger på samtykke, minder os om, hvem vi faktisk er som mennesker, i stedet for at retfærdiggøre uret og magtanveldelse med formel bullshit.

Og det gode er, at selvom vi lige nu kæmper for samtykke for nogle specifikke kroppe, der er blevet udsat for det værst tænkelige, så gælder en øget empati og fokus på samtykke jo for ALLE kroppe..
helt ærlig, who doesnt want that?!

vi ved jo godt alle sammen, at samtykke giver bedre sex *blink… fordi uden samtykke er det ikke sex, så er det overgreb!

Og sidst med ikke mindst, nu har jeg talt om hvad samtykke er og kan.. og bare så vi er helt klarer på hvad det bestemt ikke er . THIS IS NOT CONSENT!

 

Se også talen her:

 

Billede med Helena G Hansen Næstforkvinde for Dansk Kvindesamfund – med en banner reference til den irske retssag, hvor en mand er blevet frikendt for at voldtage en kvinde, fordi hun havde en blonde g-streng på – og derfor gerne ville have sex (!!)

BOOTYLove

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hår på kvinde kroppen... tabu or not ??!