#GirlSquad - hvilken Spice ville vi være ?

Min krop ser ud på MANGE forskellige måder

Hey Twerklings og BOOTYLovers

#Kropsdiversitet

IMG_1258

“Sometimes my belly is hard, sometimes my belly is soft – luckily I dont give a FUCK when Im feeling the music”

Vi er vant til at se kroppen repræsenteret på en ret bestemt måde – 99% af de kroppe vi bliver præsenteret for i medierne og på SoMe er slanke, faste, glatte, skinnede, pollerede og tager sig ud fra deres “bedste vinkel”.

Det betyder jo ikke, at der er noget galt med disse kroppe eller måde disse kroppe bliver præsenteret på, MEN det er lidt problematisk ift. at kroppen jo ser ud på mange måde! Altså ikke kun at vi alle sammen er forskellige størrelser, former, farver og faconer, men også at min krop jo kan se ud på 1000 forskellige måder. Alligevel dokumenterer jeg mest når det ser ud på én bestemt måde – sådan lidt ala det her:

numsen-er-1-cm-stoerre-kylling-og-draeber-traening0

Her er min krop relativt fast og hård, og den bliver vinklet og bøjet på en bestemt måde.

Dont get me wrong – det her er 100% min krop (dog med lækkert mat filter hen over) MEN det er en bestemt version af min krop.

Og sådan ser min krop jo ikke ud hele tiden! På andre tider er den blød, rund, oppustet, foldet eller på bare set fra andre vinkler 🙂

Problemet med at vi næsten KUN bliver præsenteret for kroppe, der ser ud på en bestemt måde er, at når vores kroppe så ikke ser ud på den måde, kigger vi på dem og synes de er forkerte, ikke gode nok, vi skælder dem ud, niver i folder eller ønsker os mere glatte og skinnede som på billederne. Min veninde Sarah-Sofie sagde forlende “du ligger jo ikke et billede op af dig selv, hvor du ligner lort” og det fik mig til at tænke “det er jo ikke fordi jeg eller andre ligner lort – vi ligner jo os selv som vi OGSÅ kan se ud, og gør en relativ stor del af vores tid – vi ser bare ud på en ANDEN måde en den vi hele tiden får præsenteret!”

Den ultra seje Lena Dunham (men i serien ALT for pinlige til jeg kan holde det ud) og Jemima Kirk fra Girls har lavet en ny og SUPER inspirerende kampagne for lækkert undertøj, hvor  de dokumenterer kroppe på andre måder end dem vi normalt ser.

Lonely_Girls_Project_Lena_Jemima

2016_08_25_a1_2960bad66b8448b1a13644e255f20db0.eb036

De fortæller med disse billeder en anden historie end den vi normalt ser, ikke kun fordi de er større end de normale modeller , men også fordi plus size eller curvy modeller jo OGSÅ retoucheres og gøres  glatte og skinnede, samt modellerne selvfølgelig poserer i bestemte positioner. Her får vi lov at se kroppe i nogle positioner og i nogle versioner som vi alle sammen kender vores egne kroppe i, men som sjældent bliver dokumentere og vist til andre.

Det er en vigtig historie også at få fortalt om kroppen, fordi det giver plads til, at kigge på sin krop ALLE de gange den ikke tager sig hård, fast og glat ud og STADIG sige “jeg elsker dig som du er, når du føles sådan, når du ser sådan ud, når du gør sådan”.

Det giver rum for en krops diversitet for din EGEN krop, så den ikke behøver, at se ud på en bestemt måde hele tiden.

Når jeg spiser bestemte ting eller skal have menstruation så bliver min mave blødere, mindre stram og større – og det må den gerne! Det kan ikke passe, at jeg skal føle at den er mindre værd og ikke bør dokumenteres lige så meget i den tilstand som når den er fast og hård – for den er jo hele tiden min krop, præcis som den skal være!

BOOTYLove

 

4 comments

 • Anna

  Ok, du er sgu ret sej! Befriende at du blogger om andet end tøj, mad, træning og indretning. Jeg kan slet ikke med alle de lag der skal på kroppen, som om du kan bestemme over din krop. Kan du altid undertrykke dit røvhul? Nej. Bare drop den kropsfacisme nu!
  High five til dig, Louise!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • First of all – lækkert indlæg!

  Second of all – jeg kunne ikke undgå at bide mærke i, at du har en kandidatgrad i psykologi! Jeg læser selv psykologi, uden rigtigt at vide hvad jeg vil bruge det til, så jeg ville høre om du har et arbejde, hvor du anvender din uddannelse pt eller om du har haft det? Jeg synes det er fedt at læse noget fra en, der viser at det at have en god krop og at have en fri seksualitet
  ikke betyder, at man ikke har noget mellem ørerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Twerk Queen Louise

   Tak caroline, jeg er også vild med at kunne bruge min krop, have en seksualitet uden at skjule den og havde en cand psyk.
   Jamen jeg bruger den jo lige her som twerk queen på bloggen… samt jeg laaver fordrag og debaterer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • First of all – lækkert indlæg!

  Second of all – jeg kunne ikke undgå at bide mærke i, at du har en kandidatgrad i psykologi! Jeg læser selv psykologi, uden rigtigt at vide hvad jeg vil bruge det til, så jeg ville høre om du har et arbejde, hvor du anvender din uddannelse pt eller om du har haft det? Jeg synes det er fedt at læse noget fra en, der viser at det at have en god krop og at have en fri seksualitet
  ikke betyder, at man ikke har noget mellem ørerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#GirlSquad - hvilken Spice ville vi være ?